Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako blokirati pozive uz pomoć fenomenalne “Blacklist - Block Calls & Texts” aplikacije!

Kako blokirati pozive uz pomoć fenomenalne “Blacklist - Block Calls & Texts” aplikacije!

Pogledajte kako da pametno i brzo blokirate sve neželjene pozive. Takođe, ovo je možda jedna od najboljih aplikacija ovog tipa. Evo kako da je preuzmete, instalirate i koristite...

Mi smo pisali o tome kako se blokiraju pozivi na Windows Phone, iPhone i Android uređajima. To uputstvo je suženo sa ciljem da vas brzo uputi kako da blokirate neželjene pozive. U međuvremenu smo probali neke nove načine i aplikacije za blokiranje neželjenih poziva pa smo rešili da vas obavestimo o tome i napravimo novo i korisnije uputstvo.

 



U ovom slučaju, uputstvo je namenjeno za Android telefone. Da biste ga priveli kraju potrebno je da budete strpljivi i da pažljivo pratite navedene korake. Prvo ćemo vam pokazati kako da instalirate “Blacklist - Block Calls & Texts” aplikaciju, a zatim ćemo vam pomoći oko korišćenja iste.

Kako instalirati “Blacklist - Block Calls & Texts” aplikaciju

1. Kako biste mogli da instalirate “Blacklist - Block Calls & Texts” aplikaciju, neophodan vam je "Xposed Installer". Budući da "Xposed Installer" zahteva pristup root-u potrebno vam je root-ovan uređaj. Ukoliko to nije slučaj, na priloženom linku imate nekoliko uputstva koja će vam pomoći da to obavite. Veoma je jednostavno i ne zahteva mnogo vremena:

>> Kako “rutovati” telefon? <<

>>Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije! <<

>> Kako root-ovati Android uređaj pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

2. Ukoliko već imate root-ovan uređaj ili ste to naknadno obavili onda je pola posla obavljeno. Sada je potrebno da instalirate "Xposed Installer" na svom telefonu. U zavisnosti od Android verzije vašeg telefona pristupite priloženom uputstvu i uz pomoć njega instalirajte "Xposed Installer":



>>Kako instalirati Xposed Installer na Android 4.0 i iznad! <<

>>Kako instalirati Xposed Framework na Android 5 LolliPop-u? <<

3. Nadamo se da ste uspeli da privedete kraju instaliranje "Xposed Installer"-a, ako je tako, onda se uputite na priloženi link i preuzmite “Blacklist - Block Calls & Texts” modul, instalirajte ga i aktivirajte:

APK



>> Blacklist - Block Calls & Texts <<

Google Play prodavnica

>> Blacklist - Block Calls & Texts <<



4. Kako bi modul bio aktiviran potrebno je da pristupite "Xposed Installer" aplikaciji, zatim kategoriji “Moduli” i na kraju da štiklirate modul “BlackList”.

5. Kada obavite sve ove navedene korake, restartujte telefon kako bi se modul aktivirao i “Blacklist - Block Calls & Texts” apliakcija bila spremna za korišćenje.

Kako koristiti “Blacklist - Block Calls & Texts” aplikaciju

Efikasnost i bogat korisnički izgled ove aplikacije su glavni razlozi zbog čega smo rešili da vam pišemo o njoj. Shodno tome mi smo oduševljeni jednostavnošću korisničkog izgleda koji je obogaćen brojnim funkcijama. Vrlo brzo, lako i jednostavno možete odabrati kontakte ili uneti određene brojeve telefona koji će biti blokirani. Ono što je odlično je to što možete podesiti da nepoznati brojevi automatski bivaju odbijeni. No, u daljem tekstu pogledajte kako da blokirate broj i čemu služe sve navedene opcije. U startu ćemo se odmah ograditi od toga da nismo probali punu verziju tako da nećemo diskutovati o plaćenim funkcijama.

Kada startujete aplikaciju, na početnoj stranici ćete imati panel gde birate stanje apliakcije odnosno mod. Prvi mod u nizu vam omogućava da blokirate sve one koje ste postavili na crnu listu (eng. blacklist), osim brojeva i kontakta koje ste postavili na listu izuzetaka.

Drugi mod je tu kako biste blokirali sve brojeve osim one koje ste postavili na listi izuzetaka.

Treći mod je za blokiranje svih poziva i četvrti je za deaktiviranje blokiranja poziva.

Kada je četvrti mod u nizu aktivan, ni jedan poziv neće biti blokiran. Što se drugog moda tiče, kako biste ga koristili potrebno je da dokupite licencu.

Ispod navedenih modova nalaze se dve opcije, “blokiranje brojeva” (eng. blocking numbers) i “zakazivanje blokiranja” (eng. blocking scheduler). Obzirom da se opcija “zakazivanje blokiranja” plaća mi ćemo govoriti samo o ovoj prvoj.

Zapravo "blokiranje brojeva" je opcija pomoću koje podešavate koji će brojevi ili kontakti biti blokirani. Kada dodirnete na nju pristupićete novoj stranici gde u startu imate mogućnost da podesite da li će se privatni brojevi automatski blokirati ili ne, kao i da odmah blokirate sve brojeve koji nisu sačuvani u vašem imeniku.

Da biste dodali broj ili kontakt koji želite da blokirate potrebno je da dodirnete na plus ikonicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana. Tada će vam se ponovo pojaviti nova stranica gde na njenom vrhu borave nekoliko isečka. Tu je “CallLogs” isečak koji prikazuje sve nedavne nadolazeće i odlazeće pozive, zatim isečak “Contacts” koji prikazuje ceo vaš imenik, pa “SMS” isečak koji izlitstava sve SMS prepiske i na kraju “Custom” gde ručno možete uneti neki broj koji vam nije u imeniku.

Verujemo da sami pretpostavljate kako se izabira broj koji će biti blokiran tako da nećemo previše detaljisati oko toga. Jednostavno dodirnite na kontakt ili unesite nov broj i sačuvajte ga na crnoj listi.

Kada se željeni kontakt ili broj nađe na čuvenoj crnoj listi, jedim dodirom na njega dolazite do dodtanih opcija gde možete da izaberete da se poziv odmah odbije, da samo isključite ton ili da on ne bude više blokiran.

Da se vratimo ponovo na početnu stranicu aplikacije “Blacklist - Block Calls & Texts”. Ako pogledate na vrh te stranice videćete još dva isečka pored “Control”. Drugi u nizu je “Recents” isečak koji prikazuje nedavne SMS prepiske i nadolazeće ili odlazeće pozive koje već odatle možete postaviti na crnu listu.

I na kraju je isečak “Blocked Logs” koji prikazuje informacije o tome koliko su vas puta i kada kontaktirale osobe koje su na crnoj listi tj. blokirane osobe.

U podešavanjima “Blacklist - Block Calls & Texts” aplikacije možete takođe neke zanimljive stvari. Primera radi, možete odabrati da li će vam se pojavljivati “popup” ikonica koja signalizira da li je aktivan neki mod blokiranja ili da podesite da se u notifikacion panelu pojavljuje informacije o tome da li vas neki broj sa crne liste pozivao ili ne…