Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako brzo napuniti pametni telefon? [Android, iOS, Windows Phone]

Kako brzo napuniti pametni telefon? [Android, iOS, Windows Phone]

Evo par jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći da brzo napunite telefon. Savetu su jednostavni te ih svi mogu primeniti.

Napuštate dom ili posao za 20 minuta, a baterija vašeg telefona je na na “izdisaju”? Po glavi cam se mota ideja da napunite telefon što je više moguće za tih 20 minuta, ali kako?  Evo nekoliko brzih i jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći da ostvarite tu ideju. Ovi saveti se uspešno mogu primeniti na Android, Windows Phone i iOS uređaje. Pa, počnimo onda!

 >> Kako najbrže napuniti iPhone? <<

>> Kako napuniti telefon pomoću drugog telefona? (VIDEO) <<

>> Evo zašto bi trebalo da se odlučite za bežično punjenje telefona? <<

Koristite dobar, odnosno jak punjač

Jedan bržih punjača je upravo onaj od iPad-a. Zašto njega ne biste koristili za svoj iPhone? Primera radi, ako koristite klasičan punjač, iPhone 6 modelu treba oko 3 sata da se napuni. Međutim, ukoliko koristite punjač od iPad-a, iPhone 6 će biti pun za 2 sata.

Isti slučaj je i kod Android uređaja. Ukoliko koristite jače punjače, one od tableta čije su baterije većeg kapaciteta, kao i one sa većom voltažom, vaš Android telefon će se svakako brže napuniti.

Ako vas brine to da li će jači punjači naškoditi vašoj bateriji, to jednostavno nije tako.Postavite telefonu “Airplane” režim

Postavljanjem telefona u režim “letenja avionom” tokom punjanja on se brže puni jer ne troši svoju energiju na WiFi, 3G, Bluetooth i slično. To koliko je efikasno puniti telefon dok je on u “Airplane” režimu, govori činjenica da mu treba skoro diplo manje vremena da stigne do 100%.

>> Evo šta određuje koliko će vek baterije jednog telefona biti dug! Nije kapacitet jedini kriterijum! <<>> Ovo su Android telefoni sa baterijom koja najviše izdrži nakon poslednjeg punjenja! <<

Izvadite telefon iz futrole

Gumene futrole ili one tkanane jednostavno greju telefon. A kada se telefon zagreje, on više ne funkcioniše normalno. Dakle, “raskomotite” telefon, smestite ga tamo gde nije previše vruće, znači ne ispod jastuka, i povežite ga sa punjačem.>> Kako oporaviti bateriju na Android telefonu ili tabletu? <<

>> Kako popraviti telefon koji neće da se puni? <<

Ne koristite telefon dok se puni

Naravno da ćete telefon napuniti brže ukolliko ga ne koristite. Znamo, nije lako odvojiti se od telefona kada vam je potreban, a baš tada mu i nestane “đusa”. Ipak, ako želite da iskoristite što manje vremena kako bi se telefon što brže napunio, naš savet vam je da ga ostavite na punjaču da obavi svoje.

Bonus

Budući da smo u više navrate pisali o tome kako je najpametnije sačuvati bateriju i dotakli se ove teme kad god smo imali prilike, prilažemo vam linkove koji vam mogu biti zanimljivi:

>> Kako sačuvati bateriju na Android uređaju!? <<

>> Kako sačuvati bateriju na telefonima koji koriste AMOLED ekrane!? <<

>> Kako da telefon izdrži čitavih 10 dana i više nakon jednog punjenja!? <<