Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako brzo odgovoriti na poruku iz zaključanog ekrana na iOS 10 uređaju?

Kako brzo odgovoriti na poruku iz zaključanog ekrana na iOS 10 uređaju?

Evo kako da iskoristite prednos iOS 10 sistema i odgovorite na poruku direktno iz zaključanog ekrana…

Uh, dugo nismo pisali o iOS-u i uopšte o Apple proizvodima… To nije zato što nismo želeli, već zato što nismo stigli. Previše toga se dešava u Android svetu. No, nađosmo vremena i rešismo da napravimo uputstvo koje će vam olakšati komunikaciju sa svojim prijateljima.

Da podsetimo, dve najprimetnije iOS 10 funkcije su nov izgled obaveštenja i automatsko buđenje telefona iz sna. Obaveštenja izgledaju kao male kartice, a u startu se nigde ne vidi taster za odgovor na poruku kada prevučete obaveštenje na levu stranu (ukoliko je obaveštenje zapravo poruka). To je zato što postoji novi način interakcije sa obaveštenjima u iOS 10 verziji. Evo kako nova interakcija funkcioniše…Podrazumevani način je da jednostavno jače pritisnete na obaveštenje gde će vam se pojaviti prozorčić za unos teksta i direktan odgovor na poruku. Ovo je naravno moguće na iPhone 6s i iPhone 6s Plus uređajima

Za uređaje koji nemaju 3D Touch ekran, kao što su iPhone SE ili iPad Pro, potrebno je prevući obaveštenje na levo pa zatim na taster “View”. Kada to učinite pojaviće vam se isti onaj prozor i tastatura za unost teksta kao i kod 3D Touch ekrana…

replying to comment from lockscreen

Šta se zapravo desi kada “3D” dodirnete obaveštenje, da se tako izrazimo? Prvo da razjasnimo nešto. Nisu sve aplikacije prilagođene za iOS 10 i direktno odgovaranje sa zaključanog ekrana. Neke jesu, ali neke ne. Sigurni smo da će vremenom sve aplikacije biti prilagođene, ali do tada nam ne preostaje ništa osim da sačekamo.

Što se tiče onih koje su prilagođene, sve izgleda ovako. Vi kada “3D” dodirnete obaveštenje, ili kada ga prevučete na levo pa dodirnete na “View”, sve jedno, imate prikazanu poslednju poruku i prozor za unos teksta kako bi odgovorili nju. Na kraju, kada unesete željeni odgovor na poruku, samo dodirnite na taster “Send”.Ovo znači da ćete uvek moći da pregledate poslednje pristiglu poruku dok već kuckate odgovor. Pre nego što poruka bude poslata, biće neophodno da verifikujete svoj identitet pritiskom na čitač otiska prstiju.