Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako brzo pronaći neku opciju u podešavanjima telefona?

Kako brzo pronaći neku opciju u podešavanjima telefona?

Evo kako da brzo i lako da nađete neku iopciju ili funkciju koja je duboko zakopana unutar podešavanja telefona. Pretražite je baš kao što to radite na Google-u!

Meni podešavanja na Android uređajima ponekad može delovati  kao neorganizovani nered. Stvari su se polako poboljšavale tokom godina, ali to i dalje varira u zavisnosti od uređaja. Srećom, sada možete jednostavno potražiti željeno podešavanje.

 



Kao i kod mnogih stvari vezanih za Android, meni Podešavanja izgleda drugačije u zavisnosti od proizvođača telefona ili tableta. Ali prvo, moramo otvoriti Podešavanja(eng. Settings).

  1. Prevucite nadole od vrha ekrana (jednom ili dva puta, u zavisnosti od proizvođača uređaja) i dodirnite ikonu zupčanika da biste otvorili meni Podešavanja(eng. Settings).

  1. Ono što tražimo je traka za pretragu ili neka vrsta ikone za pretragu, poput lupe, na vrhu Podešavanja. Evo kako to izgleda na Google Pixel-u:

    An example of Google pixel search settings

  1. Evo interfejsa za pretragu na Samsung Galaxy uređajima:

    samsung galaxy smartphone search settings

  1. A evo kako izgleda LG interfejs:

    LG's settings search

  1. Unesite pojmove za pretragu za bilo šta što tražite. Rezultati će početi da se prikazuju ispod. Obratite pažnju na mali tekst koji pokazuje iz kog odeljka Podešavanja je rezultat.

    Google pixel search results



  1. Dodirom na rezultat doći ćete do tog mesta u Podešavanjima. To je tako jednostavno. 

Nadam se da će vam ovo pomoći da lakše pronađete željeno podešavanje.