Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako daljinski izbrisati sve sa telefona kada se izgubi ili ga ukradu? (VIDEO)

Kako daljinski izbrisati sve sa telefona kada se izgubi ili ga ukradu? (VIDEO)

Evo kako da budete sigurni da se osoba koja pronađe vaš izgubljeni telefon dokopa vaših podataka na njemu. Dakle, u ovom tekstu ćemo vam pokazati kako da daljinski izbrišete sve datoteke na svom telefonu u slučaju da ga izgubite.

Danas su pametni telefoni veoma pristupačni pa samim tim postoji i manja opreznost njihovih vlasnika. U današnje vreme nije ništa čudno niti tragično ukoliko se desi da se telefon negde zagubi, nisu toliko skupi, ali stvari se definitivno mogu zakoplikovati ukoliko telefon zapadne u pogrešne ruke.

 



Osoba sa lošim namerama na vrlo zlokoban način može iskoristiti podatke koje se nalaze na izgubljenom telefonu. A verujte nam na reč da postoji mnogo toga na telefonu što govori o navikama njegovog vlasnika. To do kojih se informacija može doći uvidom u telefon neke osobe je za poseban članak koji ćemo vam definitivno pisati uskoro. No, u ovom članku želimo da vam pokažemo kako da podesite telefon kako biste mogli da ga daljinski formatirate u slučaju gubljenja.

Naravno da postoje Google servisi koji vam to omogućavaju, i sigurni smo da ste čuli za njih, ali se oni mogu koristiti samo ukoliko telefon koji izgubite u jednom momentu bude povezan na internet. A svi znamo da su male šanse da se to desi… Mada, vi svakako prvo pokušajte da iskoristite te Google servise jer vam oni mogu pomoći i da pronađete svoj izgubljeni telefon. Na priloženom linku imate članak koji detaljno objašnjava kako se servis “Menadžer Android uređaja” koristi:

 >> Kako pronaći izubljen ili ukraden telefon? (VIDEO) <<

Na Google Play prodavnici postoje mnoge aplikacije koje vam mogu pomoći da putem SMS poruke okinete formatiranje uređaja. Međutim, onaj ko pronađe telefon uglavnom odmah izvadi SIM karticu, zar ne?

Bez brige, postoji aplikacija koja neće dozvoliti nikome da zaviri u vašu privatnost ma koje god okolnosti da se nanizaju. U pitanju je Eradoo i ona može da okine formatiranje telefona sledećim okolnostima:

- Kada izgubljeni telefon primi SMS sa prethodno definisanom lozinkom.



- Kada se iz telefona izvuče SIM kartica.

- Kada neko pokuša da unese PIN i SIM karticu blokira pogrešnim unosima.

- Kada se zameni SIM kartica.



Kao što vidite, poprilično dobro osmišljena aplikacija! Pa hajdemo onda da va pokažemo kako da je preuzmete, instalirate i postavite…

Kako aktivirati Eradoo aplikaciju?

1. Prvo sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA preuzmite Eradoo aplikaciju.

2. Pokrenite Erado aplikaciju, dodirnite na “Close” taster pa na veliki sivi taster.



3. Na upit telefona dodelite dozvole aplikaciji za korišćenje poziva ili poruka.

4. Zatim ponovo dodirnite na veliki sivi taster.

5. Eradoo aplikacija će vas upitati da joj dodelite administrativne dozvole. Vi naravno to i učinite dodirom na taster “Aktiviraj.”

6. Aplikacija je uspešno aktivirana, veliki taster bi sada trebalo da bude crven.

Inače, ne bi trebalo da vas čudi ili plaši to što Eradoo traži da joj dodelite administrativne dozvole budući da aplikacija u jednom momentu mora da formatira celi telefon.

Kako postaviti Eradoo aplikaciju?

1. Kako biste postavili Eradoo aplikaciju, dodirnite na “Settings” isečak koji je smešten na samom vrhu ekrana.

2. Kada se prebacite u podešavanja, na raspolganju će vam biti brojne opcije za okidanje formatiranja. One se inače nizaju ispod naslova “Triggers”.

3. Prva opcija je za okidanje formatiranja telefona putem SMS poruke. Ona će podrazumevano biti aktivirana, alli ju je potrebno podesiti dodirom na taster u obliku mehaničkog točkića.

4. Kada se pojavi novi prozor, u polje “The Message” treba uneti reč koja će biti okidač za formatiranje telefona. Recimo “Brisi” nije loša reč. Što se opcija “All” ili “List” tiče, one se odnose na broj telefona sa kojih se može okinuti formatiranje putem SMS-a koji sadrži reč “Brisi”. “All” odaberete ukoliko želite da to bude sa bilo kog broja, a “List” ukoliko želite da odredite određen broj. Može to biti i više brojeva.

5. Dodirom na “list” pojaviće vam se lista kontakta koje možete dodati. A dodirom na crveni plus taster možete sami uneti jedan ili više brojeva.

6. Zatim treba da aktivirate opciju “SIM card removal”. Ona je praktično sigurnosni okidač formatiranja u slučaju da neko ukloni SIM karticu. To taj trenutak kada ste vi sigurni da niko neće moći da zaviri u vašu privatnost ukoliko pronađe telefon i *izvadi SIM karticu.

7. I na kraju, potrebno je aktivirati opciju “Blocked SIM card”. Ona služi za okidanje formatiranja telefona ukoliko onaj ko ga pronađe blokira SIM pogrešnim unosom PIN-a. Znate i sami da SIM kartice imaju PIN i da se on može blokirati pogrešnim unosom PIN-a više od 3 puta.

8. Što se samog formatiranja uređaja tiče i tu postoje određene opcije, a ne izlistavaju ispod naslova “Actions”.

9. Aktivirajte obe opcije odmah jer je to svakako od ključnog značaja.

10. Ono što je potrebno dodatno podesiti je koja će to memorija biti formatirana? MicroSD kartica nije podrazumevano podešena za formatiranje. Da biste to podesili, potrebno je dodirnuti na taster u obliku mehaničkog točkića koji se nalazi u produžetku opcije “Erase phone data”.

11. Kada se pojavi novi prozor, jednostano aktivirajte opciju “Wipe sd-card”.

12. Tu su vam i opcije za podešavanje teme same aplikacije. Ukoliko želite da promenite svetlu temu i podesite da ona bude tamna, u produžetku naslova “Theme” umesto “Bright” podesite “Dark”.

*Ljudi koji pronađu telefon obično odmah izvade SIM karticu kako se telefon pri uključivanju ne bi povezao na Internet putem kartice i tako definisao lokaciju pomoću koje vlasnik može da pronađe svoj telefon. U tim okolnistima vlasnik bez pomoći pilicije nije u mogućnosti da kasnije prati lokaciju telefona.

Kao što vidite, vrlo je lako aktivirati i postaviti Erado aplikaciju. Ono na šta treba da obrtatite pažnju je deaktivacija Eradoo aplikaciju pre menjanja ili vađenja SIM kartice! Ako se desi da to zaboravite, svi podaci na vašem telefonu će biti izbrisani.

Takođe, nismo mogli a da ne primetimo još jednu zanimljivu, a možda i najkorisniju svrhu ove aplikacije. Da li ste se nekada našli u situaciji da vaša devojka ili dečko čita vaše poruke i brlja po telefonu? Priznajte da se dešava! Ok, možda nemate šta da krijete, ali možda negde postoji nešto što on/ona ne bi trebalo da sazna. Hajmo reći da “for grater good” treba brzo da reagujete, je l`? U tim okolnistima jedna brza SMS poruka “Brisi” može sve probleme da otkloni! Ali šuš, mi vam ovo nismo rekli! Pogledajte video: