Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako daljinski kontrolisati jedan telefon pomoću nekog drugog?

Kako daljinski kontrolisati jedan telefon pomoću nekog drugog?

Evo kako da na jednom telefonu podesite AirMirror aplikaciju i pomoću nje pristupite nekom sasvim drugom telefonu koji treba daljinski da kontrolišete. 

Pretpostavljamo da vam daljinsko kontrolisanje uređaja nije ništa strano, zar ne? Sigurni smo da ste do sada čuli za legendarni TeamViewer koji omogućava da sa jednog računara pristupite drugom, koristeći samo internet.

 



Čim su se pojavili, pa hajdemo reći, sposobniji pametni telefoni, nikle su mnoge aplikacije putem kojih je bilo moguće daljinski kontrolisati i računare. Među njima je naravno TeamViewer, ali i Chrome Remote.

Međutim, na Google Play prodavnici dugo nije bilo aplikacije koja će da omogući kvalitetnu daljinsku kontrolu jednog telefona pomoću nekog drugog. Tvorci dobro poznate aplikacije AirDroid su rešili da naprave dodatak koji će omogućiti upravo to, kvalitetno korisničko iskustvo pri daljinskom kontrolisanju telefona.

Inicijalno, AirDroid je namenjen za daljinsko kontrolisanje telefona, ali putem računara, ne putem drugog telefona. Kako bi nadomestili nedostatak, oni su napravili dodatak u vidu aplikacije, koji se naziva AirMirror.

Резултат слика за How to remote control one phone to another AirMirror

Da ne nebismo odužili ovaj članak preći ćemo odmah na stvar. Naime, AirMirror jeste kvalitetna aplikacija, ali možda i nije toliko zgodna za one koji žele brzo rešenje. To govorimo jer je inicijalno podešavanje AirMirror-a malo komplikovanije. Proces postavljanja može biti još komplikovaniji ukoliko uređaj koji treba biti kontrolisan nije root-ovan. Da se razumemo, root nije obavezan, ali je poželjan jer se u tom slučaju lakše postavlja AirMirror aplikacija. U suprotnom je potrebno odraditi proces koji podrazumeva korišćenje računara.

Kao što smo naveli, AirMirror nije perfektna aplikacija i ima te nedostatke kada je reč o prvom postavljanju, ali je ona sa druge strane vrlo napredna. Poseduje gomilu korisnih funkcija i opcija koje mogu biti od koristi. Možda najveća prednost AirMirror aplikacije je to što je ona deo jednog fantastičnog ekosistema kao što je AirDroid.



Ok, sada je vreme da vam objasnimo kako da podesite telefon koji treba biti kontrolisan, kao i telefon putem kog će te daljinski kontrolisati.

*Napomena

Na sledeći način ćemo oslovljavati dva različita telefona kako bismo se bolje razumeli.

- Domaćin je telefon koji će biti daljinski kontrolisan od strane nekog drugog telefona.



- Gost je telefon koji daljinski kontroliše neki drugi telefon, odosno domaćina.

1. Domaćin telefon treba da ima instaliranu “AirDroid” aplikaciju. Nju možete preuzeti besplatno, sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> AirDroid <<



2. Gost telefon treba da ima “AirMirror” aplikaciju. Nju možete preuzeti takođe besplatno, sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> AirMirror <<

3. Napravite AirDroid nalog. To možete uraditi na računaru ili direktno na telefonu. Naš predlog je da koristite Google ili Facebook sinhronizaciju kako biste brže napravili nalog.

4. Na oba telefona se prijavite koristeći jedan isti AirDroid nalog.

5. Dakle, na telefonu koji će biti domaćin potrebno je pokrenuti AirDroid aplikaciju i prijavtiti se na AirDroid nalog.

6. Na telefonu koji će biti gost potrebno je pokrenuti AirMirror aplikaciju i na listi pronaći model telefona koji je na AirDroid prijaveljn kao domaćin.

7. Dodirnite na telefon kojem želite da daljinski pristupite i sačekajte da se oni povežu.

To je to što se osnovnog postavljanja tiče. Na ovom LINKU imate detaljno eng. uputstvo za root-ovane uređaje koji treba da budu dodatno podešeni kako bi moglo da im se daljinski pristupi. Njega nećemo pokriti jer smatramo da većina root-ovanih korisnika zna eng. U slučaju da grešimo, pišite nam u komentarima pa ćemo napraviti detaljno uputstvo kada se nakupi dovoljno zahteva.

Što se tiče uređaja koji nisu root-ovani, da bi sve radilo kako treba, potrebno je uraditi sledeće:

1. Sa priloženog linka preuzmite AirDroid program za vaš računar:

>> AirDroid <<

2. Pomoću MicroUSB kabla povežite telefon i računar.

3. Pokrenite AirDroid program i kliknite na malu “dvogled” ikonicu koja se nalazi sa leve strane prozora.

3. Zatim kada se pojavi nova stranica, kliknite na “non-root” opciju koja se nalazi na vrhu.

4. Ako je telefon pravilno povezan sa računarom, sa desne strane AirDroid prozora će se pojaviti informacije o njemu.

5. Sada na telefonu u okviru kategorije “Opcije programera” aktivirajte opciju “USB otklanjanje grešaka”.

6. Kada se na telefonu pojavi zahtev za odobravanje određenih dozvola, vi samo dodirnite na “OK”.

To je to! Od sada možete koristiti AirMirror kako biste pristupili tom uređaju u svakom momentu.