Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako daljinski kontrolisati računar koristeći Chrome Remote aplikaciju?

Kako daljinski kontrolisati računar koristeći Chrome Remote aplikaciju?

Ukoliko ste osoba koja koristi Android telefon i Google Chrome internet pregledač na računaru, onda će vam biti od koristi informacija da Chrome Remote aplikacija može da vam omogući daljinsko korišćenje računara putem telefona. Evo šta treba da radite.

Korišćenje računara putem telefona je nešto što je već dugo dostupno. To nam omogućavaju mnoge aplikacije. Međutim, ostaje pitanje koja je to aplikacija koja će nam najviše odgovarati. Pa… To naravno zavisi od vaših potreba.

 



Za one koji nisu previše zahtevni, kojima nije potrebno gomila dodatnih opcija i za one koji se oslanjaju na Google servise, Chrome Remote je možda najbolje rešenje. To vam govorimo jer se ova aplikacija vrlo lako instalira, postavlja i što je najbitnije, nije komplikovana za korišćenje.

Sa druge strane, oni koji ne koriste Chrome internet pregledač, ovo definitivno nije pametno rešenje za njih. Možda bi u tom slučaju bolje rešenje bilo neka od ovih aplikacija:

>> Kako bežično kontrolisati računar pomoću pametnog telefona? <<

>> Najbolje aplikacije za kontrolu računara putem telefona! [SVE PLATFORME] <<

>> Kako putem računara koristiti telefon sa polomljenim ekranom? <<

>> Kako daljinski kontrolisati računar koristeći Chrome Remote aplikaciju? <<



Kako instalirati Chrome Remote na telefonu i računaru?

1.Sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka preuzmite i instalirajte Chrome Remote aplikaciju na svom telefonu:

>> Chrome Remote app <<

2. Sada sa priloženog linka, na svom računaru, preuzmite i instalirajte dodatak za Chrome internet pregledač:

>> Chrome Remote Add-on <<



3. Kada preuzmete Chrome Remote Add-on, pojaviće vam se nekoliko upita za dodeljivanje dozvola koje treba da potvrdite.

4. Kada vam se pojavi nov prozor, aktivirajte dve opcije koje vam se nizaju. U slučaju da se Chrome Remote ne pokrene autoamtski, pronađite skrećenicu u okviru Start panela, ispod naslova “nedavne aplikacije” (eng. recent apps).



5. Dakle, kliknite na “Započnimo” tastere koji su prikazani u okviru “Chrome Remote” prozora, ispod naslova “Daljinska pomoć” i “Moji računari”

6. “Daljinska pomoć” je tu kako bi neko drugi mogao da pristupi vašem računaru na osnovu koda koji ćete mu vi poslati, a aplikacija dodeliti. A “Moji računari” je tu kako bi svoj računar postavili za pristup putem teleofna.

7. Kada dodirnete na taster “Započnimo” koji se nalazi ispod naslova “Moji računari” pojaviće vam se prozor gde treba da dodelite PIN putem kojeg ćete pristupiti na telefonu. Imajte na umu da PIN mora imati 6 brojeva.

Kako se povezati na računar putem Chrome Remote aplikacije na telefonu?

1. Pokrenite “Udaljeni računar” (eng. chrome remote) aplikaciju na telefonu.

2. Dodirnite na “Osveži” taster u gornjem desnom ulgu ekrana kako bi se vaš nedavno dodati računar prikazao na listi.

3. Kada se računar pojavi bićete upitani za PIN kod. Jednostavno unesite PIN koji ste na računaru odredili za njega i bićete povezani.

4. Uvek je dobro štiklirati praznu kockicu koja se nalazi ispod kako bi telefon zapamtio PIN i tako vam olakša svako sledeće povezivanje.

To je to! Nadamo se da vam ovo nije previše teško. U slučaju da imate neko pitanje, pišite nam u komentarima posta. Ne zaboravite da se pridružite našoj Viber grupi klikom na ovaj LINK ili na priloženi baner: