Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako daljinski kontrolisati telefon putem računara, iz internet pregledača?

Kako daljinski kontrolisati telefon putem računara, iz internet pregledača?

Evo kako da pistupite nekom telefonu putem interneta i na taj način ga kontrolisati!

Kako daljinski kontrolisati telefon putem računara?Možda najčešći razlog zbog čega bi neko zaželeo da kontroliše telefon putem računara je ta lagodnost da se na SMS poruke odgovori direktno sa računara.

 



Koliko god delovalo bezazleno, prekidanje u radu na računaru može biti veoma ometajuće i sputavajuće. Upravo je telefon taj koji nas najčešće prekida u jeku nekog posla, uglavnom sa SMS porukama jer njih nikako ne možemo pregledati na računaru.

>> Kako bežično kontrolisati računar pomoću pametnog telefona? <<

>> Najbolje aplikacije za kontrolu računara putem telefona! [SVE PLATFORME] <<

>> Kako daljinski kontrolisati računar koristeći Chrome Remote aplikaciju? <<

To je moguće reštiti uz pomoć Vysor aplikacije i dodatka za Chrome internet pregledač. Ovo rešenje podraazumeva ne samo pregled obaveštenja sa telefona na računaru, već omogućava potpunu kontrolu nad telefonom, kako sa računara na koji je povezan tako i sa nekog drugog računara.



Ovo znači da, jednom kada postavite sve, možete putem računara, koristeći tastaturu i miš, potpuno nesmetano koristiti svoj telefon. Evo šta treba da uradite:

1. Prvo što treba da uradite je da instalirate ADB drajvere. Njih možete pronaći OVDE.

2. Sada aktivirajte “USB otklanjanje grešaka” na telefonu koji želite da kontrolišete putem računara. U slučaju da ne znate kako se to radi, OVDE imate detaljno uputstvo.

3. Sada povežite telefon sa računarom.



4. Kada se na telefonu pojavi iskakajući panel sa naslovom “Allow USB Debuging”, samo dodirnite na “OK” taster.

5. Sada instalirajte Vysor dodatak u svoj Google Chrome internet pregledač. To možete uraditi klikom na ovaj link, pa na “Add to Chrome” plavi taster.



6. Jednom kada instalirate Vysor dodatak, pokrenite ga i u novo-otvorenom prozorčići kliknite na “Find Devices” taster.

7. Ako ste ranije sve odradili kako treba, po kliku na taster “Find Devices” bi trebalo da se pojavi prozor sa listom uređaja koji su povezani sa računarom tj. vaš telefon.

8 Ako se vaš uređaj pojavi, onda ga smo odaberite i kliknite na “Select”.

9. Po kliku na “Select” taster telefon i računar bi trebalo da se povežu. Čim se to dogodi, na ekranu računara će vam biti prikazan prozor sa Android korisničkim izgledom što je zapravo vaš telefon.

10. Ako u nekom momentu zaželite da dodelite kontrolu nad vašim uređajem nekoj drugoj osobi, potrebno je da kliknete na “Share” taster nakon što selektujete svoj uređaj u okviru Vysor Chrome dodatka.

11. Po kliku na “Share” taster, link koji treba da pošaljete osobi kojoj želite da dodelite kontrolu nad svojim uređajem će biti sačuvan u “clipboard” memoriji, tj. memoriji vašeg računara.

12. Sledeće što treba da uradite je da jednostavno nalepite link u telu poruke i poruku poašljete željenoj osobi.

13. Onog momenta kada željena osoba klikne na link koji ste joj poslali, od nje će biti zatraženo da instalira Vysor dodatak kako bi mogla da pristupi telefonu.

To je to! Nadamo se da smo bili jasni. Uglavnom, ovo može biti na razne načine od koristi. Nama se dopada ta mogućnost da neko drugi može dobiti potpunu kontrolu nad telefonom jer se tako mogu lakše rešiti pojedini problemi koje postoje na telefonu. Takođe, bitno je da znate da se opcija deljenja kontrole nad telefonom sada plaća. Shodno tome, na ovom LINKU pogledajte nešto više o tome.