Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako deliti cele fotografije na Instagramu?

Kako deliti cele fotografije na Instagramu?

Ukoliko želite da podelite fotografiju koja nije isečena i pretvorena u kocku, onda je potrebno da znate ovo!

Budući da volimo Instagram aplikaciju i da često delimo fotografije, rešili smo da vam pokažemo kako da vaše fotografije budu prikazane baš onako kakve jesu, bez sečenja, uveličavanja ili slično.

 



Znate i sami da na Instagramu svaka fotografija mora biti u obliku kocke. Ali kako onda podeliti celu fotografiju koja je pravougaona? Pa... Postoji način da se Instagram barijere zaobiđu! Evo kako.

Na Google Play prodavnici postoji mnogo aplikacija koje omogućavaju deljenje fotografija u celosti, bez menjanja njihovih proporcija. Ne bi bilo fer kada bismo samo jednu aplikaciju pohvalili. Međutim, danas ćemo govoriti o aplikaciji “No Crop” zato što pored nama bitne funckije za deljenje celih fotografija na Instagram-u, ona nudi mnoštvo dodatnih opcija.

Kada uđete u aplikaciju imate četri opcije na raspolaganju: da odaberete fotografiju koju želite da podelite (eng. gallery), da kreirate kolaž fotografiju (eng. grid), da startujete kameru i načinite fotografiju (eng. camera) i da startujete kameru i načinite video (eng. video).

>> Kako napraviti sjajne Instagram fotografije!? <<

>> Kako napraviti najbolje kolaž fotografije za Instagram ili Facebook!? <<



>> Kako zumirati fotografije na Instagram-u? <<

>> Kako pribaviti što više Instagram pratioca!? <<

Kada odaberete fotografiju koja vama odgovara, i koju želite da podelite onakvu kakva jeste, bez uslovljavanja kojih će ona proporcija biti, dobićete brojne opcije. Pre nego što vam ispričamo koje su vam sve opcije na raspolaganju, objasnićemo vam kako aplikacija funkcioniše.



No Crop je zapravo individualna aplikacija koja ima neke opcije za uređivanje fotografija. Kada vi izaberete fotografiju koju želite da podelite, No Crop je preuveliča i spakuje u kockasti okvir, tj fotografiju. Praktično, iznad i ispod tj. sa leve i desne strane, u slučaju da delite vertikalno načinjenu fotografiju, će se naći prazan prostor koji pomoću aplikacije može biti uređen. Sve u svemu, kada na kraju podelite fotografiju na Instagram društvenoj mreži, ona ipak biva kockasta, stim što je unutar nje spakovana cela fotografija, onakva kakvu ste vi želeli da podelite.

Što se alatki za uređivanje tiče, tu su vam na raspolaganju raznorazne zanimljive opcije! Počevši od osnovnih, pa sve do onih naprednih kao što je ubacivanje emotikona, drugih fotografija, dodavanja pozadine i još mnogo mnogo toga.

No Crop je veoma intuitivna aplikacija i verujemo da ćete se vrlo brzo sami snaći sa njom. No, mi ćemo vam ukratko priložiti uputstvo za najosnovniju radnju, a to je deljenje fotografije na Instagram-u, bez izostavljanja bilo kojih delova fotografije odnosno sečenja i menjanja proporcija.



Prvo je potrebno da preuzmete i instalirate "No Crop" aplikaciju na svoj telefon. Sa priloženih linkova to možete direktno odraditi:

Android

>> No Crop <<

iOS

>> No Crop <<

1. Startujte No Crop i dodirnite roze kockasti taster “Gallery”.

2. Zatim pronađite fotografiju koju želite da podelite.

3. Ukoliko ne želite da je pre deljenja podelite, samo dodirnite na taster za deljenje koji je smešten u gornjem desnom uglu.

4. Po dodiru na (tri linijom povezane tačkice) taster za deljenje pojaviće vam se nova stranica koja nudi mogućnost čuvanja fotografije, deljenja na Instagram, Facebook ili neku deljenje putem neke druge aplikacije. Vi naravno odaberite “Instagram” taster.

Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo! Ukoliko vam se dopada uputstvo, podelite ga na svojim društvenim mrežama i nikako ne zaboravite da nas zapratite na Instagram-u. Takođe, pišite nam obavezno da li želite da napravimo video o tome koje su opcije za uređivanje dobre kod ove aplikacije.

>> Instagram - PametniTelefoni.rs <<