Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako dodati fizički taster na telefon? (VIDEO)

Kako dodati fizički taster na telefon? (VIDEO)

Ukoliko nemate "home" fizički taster na svom telefonu ili vam se dopada kako LG telefoni izgledaju sa tasterima pozicioniranim na poleđini telefona odmah ispod kamere, ne očajavajte jer ih i vi možete dodati baš tamo gde vama odgovara. Evo kako...

Ekrani na dodir jesu popularni i svakako su mnogo korisniji nego uređaji koji se koriste isključivo preko fizičkih tastera. Sa druge strane fizički tasteri su i dalje u nekim situacijama jako korisni i zgodni!

 



Da to nije tačno onda ni jedan telefona ili tablet uređaj ne bi imao fizički taster.

>> Phree je digitalna olovka koja može da se koristi na bilo kojoj površini! (VIDEO) <<

>> Nudge je pametna narukvica koja vas obaveštava o notifikacijama na telefonu! <<

Sada imamo prilike da svedočimo tome da svaki pametni telefon ima barem tri fizička tastera. Zašto? Pa zato što su nezamenljivi, zato što ih korisnici vole i zato što su najpouzdaniji način obavljanja neke aktivnosti. To koliko su fizički tasteri bitni govori činjenica da je Samsung unapredio Home fizički taster na svom Galaxy S6 telefonu kako bi on bio prijatniji na pritisak. Zamislite tu količinu pažnje uloženu u taj sitan detalj.

>> Dodajte taster za korak unazad na iPhone 6 i 6 Plus telefonu uz pomoć zaštite za ekran! <<

>> BeastGrip Pro pretvoriće vaš telefon u prenosivu video mašinu! (VIDEO) <<



Vodeći se svim tim informacijama i sopstvenom potrebom da svaki telefon ima fizički taster za početni ekran i još po nešto, rešili smo da vam predstavimo jedan sitan uređaj poznat kao “Dimple.IO”. Da li ste nekada čuli za njega? Radi se o tankim samolepljivim fizičkim tasterima koji se lepe na bilo koji Android uređaj, gde se kasnije putem NFC tehnologije konektuju sa uređajem radi određivanja aktivnosti koja će se obavljati po dodiru na neki od četri dostupna tastera. Neverovatno, zar ne?

Super je to što Dimple ne zahteva dotok električne energije tako da on neće trošiti bateriju vašeg uređaja, sve što je potrebno je da taj uređaj ima NFC. Nije vam dovoljno četri tastera? Dodajte onoliko koliko vam je dovoljno jer se više Dimple tastera bez problema može sinhronizovati sa uređajem. Što se tiče aktivnosti tih tastera koje će se obavljati pri dodiru na njih, to sve zavisi od vas. Uz pomoć aplikacije koju besplatno možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili priloženog linka, u mogućnosti ste da podesite raznorazne aktivnosti.

>> Dimple.IO <<



Možete da odredite aktivnost koja će startovati neku od aplikacija, recimo da aktivirate LED lapmicu, startujete kameru i još mnogo toga. Evo kako se montira i podešava za korišćenje:

1. Dobro očistite površinu uređaja gde planirate da zalepite Dimple tastere.

2. Uključite NFC.



3. Proverite da li vam odgovara pozicija tastera tako što ćete pre lepljenja isprobati tastere.

4. Dugo zadržite neki od tastera.

5. Instalirajte aplikaciju za koju smo vam priložili link.

6. Zalepite tastere ako vam odgovara pozicija.

7. Podesite u aplikaciji koje će se aktivnosti obavljati pri dodiru na fizičke tastere.

Postoje dve verzije Dimple tastera. Jedna je sa četri fizička tastera, a druga verzija je sa dva fizička tastera. Naravno, postoji razlika u ceni za 10$. Odlično je to što je isporuka besplatna širom cele planete a carina se ne naplaćuje jer je cena ispod 30 evra. Dakle, nema razloga da ne poručite obzirom da sigurno stiže, a nećete platiti ni dinar više od cifre koju dajete za sam Dimple proizvod. Sve što treba da imate je 27$ za model sa četri tastera tj. 17$ za model sa dva tastera i strpljenje koje otprilike treba da traje dvadesetak dana.

Fizičke tastere možete poručiti sa priloženog linka, a ispod linka pogledajte zanimljiv Dimple video:

>> Dimple.IO <<