Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako dodati jak DualLED ili TripleLED blic na telefon?

Kako dodati jak DualLED ili TripleLED blic na telefon?

Evo kako da nadogradite svoj telefon sa jakim Dual/TripleLED blicem koji može poslužiti u različitim situacijama.

Realno, danas mnogobrojni pametni telefoni dolaze sa LED blicem. Nekada taj blic bude dobar, nekada ne… Uglavnom, korisnici pametnih telefona nisu svesni toga da mogu vrlo brzo, lako i jeftino unaprediti osvetljenje prilikom fotografisanja ili snimanja noću.

 



Bilo da nemate LED blic ili da imate, dodatno sovetljenje prilikom fotografisanja itekako dobrodođe, pogotovu što bljesak ne dolazi iz istog ugla. Znamo da sve ovo zvuči malo neverovatno, međutim veoma je prosto. Postoji modul sa dve ili tri LED lampice koji se putem USB konektora povezuje sa telefonom. Čim se poveže on zablješti i tako pruži dodatno osvetljenje koje se može iskoristiti u različitim situacijama. Kada treba da pronađete nešto tamo gde mračno i neosvetljeno, kada treba da otključate vrata u zgradi gde je mračno ili kada fotografišete ili snimate u okolnostima lošeg osvetljenja.

>> Kako podesiti da LED blic služio kao LED notifikaciona lampica!? <<

>> Lenovo je napravio selfi blic i verujte nam, fantastičan je! (VIDEO) <<

>> Ovo je praktično studijsko LED osvetljenje za pametne telefone! <<

Sigurni smo da se pitate kako povezati ovaj modul sa telefonom kada on nema USB konektor. Pa, sigurno ste čuli za USB na MicroUSB adaptere ili možda za OTG kabel, zar ne? Postoji jedan mali, veoma zanimljiv OTG adapter koji izgleda kao mala Android lutkica. Njega možete poručiti sa DX.com sajta po ceni od 1.72 evra. Poštarina je besplatna, carina se na ovo naravno ne plaća tako da ovo uopšte nije skupa investicija.

>> Šta je OTG kabal i kako ga koristiti? <<



Sledeće što vam je potrebno je ovaj USB LED modul. Na DX.com možete pronaći razne module ovog tipa, sa jednom, dve ili tri LED lampice. Detaljniju ponudu pogledajte OVDE. Cena se razlikuje od modula do modula, međutim raspon je od 1.5 do 5 evra po komadu.

Mi bismo vam preporučili modul sa tri LED lampice koji košta 1.5 evra. Za nijansu je kabastiji od modula sa dve LED lampice koja košta 5 evra, međutim on ima snažniji snop svetla. Izbor je na vama, koji god da uzmete nećete pogrešiti.

U kombinaciji sa pomenutim OTG adapterom, ovaj LED modul se povezuje na MicroUSB konektor koji se uglavnom na telefonima nalazi na dnu. Prilikom fotografisanja, ono što želite da uslikate biva osvetljeno iz dva ugla što doprineti da fotografija bude bistra, jasna i kvalitetno osvetljena. Ovo je veoma zgodno u osobama koje snimaju često jer pomenuti modul povezati i sa prenosivom baterijom.

Dakle, sve u svemu, jedan veoma jeftin modul (kao i OTG adapter) koji će svima dobrodoći u raznim situacijama. Modul možete spakovati u novčanik, ispod silikonske maske, sakačiti ga za ključeve kao privezak, itd. Gde god vi njega smestili on vam neće smetati a biće u pripravnosti u slučaju da vam zatreba!



>> USB DualLED modul <<

>> USB TripleLED modul <<

>> USB OTG na MicroUSB mini adapter <<