Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako dodati opciju za više korisnika na jednom Android uređaju? [Multi User]

Kako dodati opciju za više korisnika na jednom Android uređaju? [Multi User]

Evo kako da aktivirate “multi user” opciju i dodate još jednog korisnika na Android uređaju. Sve što treba da uradite je da modifikujete BuildProp datoteku.

Još odavno je na Windows računarima moguće dodati više korisnika. To omogućava korišćenje računara bez spajanja istorije pretrage, bez spajanja datoteka koje oni koriste, ali i privatnost svega toga. Windows XP verzija je po prvi put predstavila korisnicima ovu mogućnost, a Windows 10 je to praktično usavršio. 

 



Videvši kako korisnici obožavaju ovu Windows funkciju, Google je rešio da je doda unutar Android 4.4 KitKat operativnog sistema. Od tada je moguće da dva korisnika koriste jedan isti Android uređaj bez mešanja datoteka, postavke ikona, istorije korišćenja uređaja ili surfovanja internetom.

Mi smo pisali nekoliko puta o tome, ali smo vremenom prestali jer je Android 5 LolliPop i Android 6 Marshmallow tu opciju uključio kao predefinisanu na svim uređajima. Međutim, ispostavilo se da Samsung, LG i još nekoliko proizvođača ipak smatraju to suvišnim te neki njihovi telefoni ne poseduju “multi user” opciju.

Shodno tome, rešili smo da vam pokažemo kako da je ponovo aktivirate na telefonima koji je nemaju. Za početak, bitno je da znate da vam je potreban pristup root-u kako bi mogli da modifikujete BuildProp datoteku. Ako nemate root-ovan uređaj, onda na ovom LINKU možete pronaći detaljno uputstvo koje će vam pomoći da to obavite.

Kada to rešite, evo šta treba da uradite:

1. Sa Google Play prodavnice preuzmite aplikaciju BuildProp Editor.

2. Sada pokrenite aplikaciju i dodelite joj pristup root-u.



3. Spustite se skroz na dno i dodajte sledeće linije:

fw.max_users=3

fw.show_multiuserui=1

4. Sačuvajte promene i ponovo pokrenite uređaj.



Ako je sve odrađeno kako treba, nakon što se telefon restartuje, u notifikacionom panelu, u samom ćošku, bi trebalo da imate opciju za dodavanje korisnika. Kada dodate korisnika, dugim pritiskom na taster za isključivanje telefona ćete inicirati panel sa opcijama za isključivanje uređaja među kojima će biti i opcija za promenu korisnika.