Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako doživotno dobiti neograničeno skladište za Google slike?

Kako doživotno dobiti neograničeno skladište za Google slike?

Iskoristite priliku i nabavite ooriginalni Google Pixel telefon dok su još uvek dostupni i obezbedite sebi neograničeno skladište za Google slike.

Velike promene su upravo predstavljene na Google slikama. Usluga, koja od 2015. godine nudi besplatno otpremanje fotografija, sada će brojati svaku sliku koju otpremite prema ograničenju skladišnog prostora na Google nalogu. Fotografije možete da sačuvate u originalnom kvalitetu ili u visokoj rezoluciji, ali obe zauzimaju prostor. 

 



O tome smo pisali u tekstu ispod:

>> Google Slike više neće čuvati vaše fotografije besplatno! <<

Osim ako još uvek nemate Google Pixel prve generacije. Google se obavezao da će ponuditi besplatne rezervne kopije fotografija na tom telefonu i drži se toga. Evo kako možete da koristite Google Pixel iz 2016 da biste zadržali rad besplatnog skladištenja Google Slika.

Prvi korak je, naravno, da se uverite da imate potreban hardver. Ako se u ormaru skriva Pixel ili Pixel XL iz 2016, sjajno. U suprotnom, možete nabaviti korišćen u rasponu od 50 - 100 EUR, u zavisnosti od stanja. U redu je ako je uređaj primetno istrošen - i dalje će otpremati fotografije u redu.

Dok se ograničenja otpremanja za druge telefone menjaju, garancija neograničenog otpremanja ostaje na snazi za prve Pixel uređaje. Dakle, sve slike koje snimite tom starom, ali još uvek iznenađujuće sposobnom kamerom, otpremiće se u originalnom kvalitetu, a da ne zauzimaju prostor u vašem skladištu. Ali ne želite da nosite pet godina star telefon, zar ne? Jednostavno moramo da premestimo fotografije sa telefona na kojem napravljene na Pixel. Kada se te slike otpreme, Google Slike se prema njima ponašaju kao da su snimljene na Pixel-u (tj. Ne računaju se u vašu ograničenje).



Možete ručno da premeštate datoteke između telefona ako volite bespotrebno zamorne stvari, ali podešavanje uslužnog programa za sinhronizaciju direktorijuma znači da Pixel može jednostavno negde da stoji aktivan u fioci. Postoje brojni načini za sinhronizaciju datoteka, ali mi ćemo ovom prilikom koristiti aplikaciju koja se zove Resilio Sync.

>> Resilio Sync - Apps on Google Play <<

  1. Instalirajte aplikaciju i na novom telefonu i na starom Pixel-u

  2. Na novom telefonu podesite vaše korisničko ime, da li želite da se podaci sinhronizuju preko mobilnih podataka(Predlažemo da izabere No, kako ne bi uticalo negativno na vaše mobilne podatke i sam račun za telefon) a zatim dodirnite “Done” u gornjem desnom uglu



  1. Zatim dodirnite dugme “+” u donjem desnom uglu pa “Create Folder” kako biste dodali fasciklu sa slikama koju želite da sinhronizujete.

  1. Podeliti fasciklu "Camera".

  1. Zatim skenirajte rezultujući QR kod na Pixelu. 



  2. Sviđa nam se što klijentski kodovi rade samo nekoliko dana, osim ako to sami ne povećate i ako možete ograničiti pristup određenim WiFi mrežama. Datoteke će se sinhronizovati sa novim poddirektorijom na Pixelu kada se telefoni mogu videti, ali podrazumevano je aktivna selektivna sinhronizacija. Isključite to i sve nove datoteke bi se trebale automatski sinhronizovati čim se naprave. Postoji mnoštvo naprednih opcija za dodatno prilagođavanje aplikacije.

Kada je podešena sinhronizacija direktorijuma, otvorite Google Slike na Pixel-u i pitaće vas da li želite da sinhronizujete novootkriveni folder. Potvrdite i sve te slike će se besplatno prebaciti na “oblak”. Testirali smo ovo sa novim Google nalogom i možemo da potvrdimo da se fotografije i video snimci napravljeni na Galaxy S21 Ultra prenose sa Pixela u originalnom kvalitetu i zauzimaju nula prostora. Moguće je da će se Google predomisliti i isključiti ovo zaobilazno rešenje, ali o tome možemo samo nagađati.

Iskreno, mnogo je lakše samo platiti Google-u nekoliko dolara za više prostora za skladištenje, ali ovo je najjednostavniji način da se ova rupa sa Pixel telefonom iskoristi: sa novog telefona na stari telefonu pa u oblak. Direktne veze između aplikacija uvek su na milosti i nemilosti Android-ovog rukovanja pozadinskim aplikacijama, što na nekim telefonima može biti agresivno (Npr. Huawei). Pixel može beskrajno tražiti vezu, jer može ostati priključen na struju. Međutim, možda ćete morati periodično da pokrećete aplikaciju na novom telefonu kako ne bi izgubila pristup u pozadini. To je mala cena za neograničeno skladištenje fotografija.

>> Google Slike aplikacija je dobila nove opcije i izgled! <<