Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako formatirati MicroSD karticu na telefonu?

Kako formatirati MicroSD karticu na telefonu?

Evo kako da brzo i jednostavno formatirate MicroSD karticu putem svog telefona i tako rasteretite memoriju.

Formatiranje MicroSD kartice na telefonu suštinski nije preterano težak posao. Apsolutno svaki telefon ima opciju za formatiranje. Samo je bitno pronaći je. 

 Opcija za formatiranje MicroSD kartice često boravi na različim mestima kod različitih proizvođača telefona, pa i kod različitih verzija Android-a. U današnjem tekstu ćemo vam pokazati kako na Samsung telefonima, koje pokreće Android 8 Oreo, formatirati MicroSD karticu.

Kako formatirati MicroSD karticu iz podešavanja telefona?

1. Prvo pristupite podešavanjima svog telefona dodirom na “mehanički točkić” ikonicu u panelu sa obaveštenjima.

2. Jednom kada se nađete u podešavanjima telefona, jednostavno pretražite “memorija”.

3.  Kada vam se kao rezultat pretrage pojavi “memorija” kategorija, dodirnite je.4. Kod TouchWiz-a korisničkog izgleda, sve vezano za memoriju je smešteno unutar “Održavanje” kategorije. Samim tim, dodirom na “memorija” u rezultatima pretrage će vas automatski odvesti ka sistemu za održavanje gde imate kategoriju “SD Kartica” kojoj treba da pristupite.

5. Kada vam se prikaže nova stranica, dodirnite na opciju “SD kartica” koja se niza ispod naslova “Prenosiva memorija”.6. Jednom kada pristupite svojoj MicroSD kartici, imaćete opciju “Format”. Naravno, potrebno je dodirnuti na nju kako bi započeli formatiranje.7. I na kraju potvrdite vaš izbor dodirom na opciju “Formatiraj” u donjem desnom uglu ekrana.

To je to! Uspešno ste formatirali vašu MicroSD karticu koristeći nativnu opciju samog Android-a. Kod Sony, HTC, Huawei, Xiaomi i ostalih telefona, ova opcija će svakako biti drugačije imenovana i neće biti možda u podešavanjima telefona, već unutar neke aplikacije. No, bitno je da se opcija za formatiranje, vrlo lako može pronaći pretragon unutar pretraživanja memorije. Ključne reči vam mogu biti:

- SD kartica,

- MicroSD,

- Memorija,

- Format…

Prema istraživanju koje smo sproveli, ne postoji ni jedna aplikacija koja bez root-a može na neki automatizovan način da formatira MicroSD karticu.