Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 5.1.1 LolliPop na HTC Desire 620g? [CM12.1+Sense 7 aplikacije]

Kako instalirati Android 5.1.1 LolliPop na HTC Desire 620g? [CM12.1+Sense 7 aplikacije]

Iako možda niste ni slutili da svoj Desire 620g možete nadograditi na noviju verziju Android-a, to je itekako moguće! Evo šta je potrebno da uradite da biste imali Android 5 LolliPop na HTC Desire 620g DualSIM.

Budući da već neko vreme imamo HTC Desire 620g, rešili smo da napravimo nekoliko tekstova koji će svima pomoći da se "poigraju" sa ovim telefonom. Naime, HTC Desire 620g je jedno vreme išao preko mts mreže, a ide i dalje, tako da pretpostavljamo da ga mnogi već sada koriste. Šta više, HTC Desire 620g je veoma privlačan izbor, s obzirom na paket uz koji ide, i ne sumnjamo da će u buduće ovaj telefon kod nas biti veoma zastupljen.

Za sve one koji su bezuspešno pretraživali internet u nadi da pronađu konkretno uputstvo za nadogradnju na novu verziju Android-a, ovaj tekst je pun pogodak! Zašto? Pa, pokrili smo apsolutno sve vezano za HTC Desire 620g! Uradili smo uputstva:



>> Kako root-ovati HTC Desire 620g telefon? [SuperSU] <<

>> Kako instalirati CWM Recovery na HTC Desire 620g? <<

>> Kako instalirati zvanični Android 4.4.2 KitKat na HTC Desire 620g? <<

Na internetu kruži nekoliko CustomROM-ova za HTC Desire 620g DualSIM, tipa: Emoution UI V3, MIUI v7 i CM 12.1 + Sense 7.

Što se Emoution UI v3 CustomROM-a tiče, on je zanimljivog korisničkog izgleda ali je veoma nestabilan. Za one koji žele stabilan Android, Emoution UI CustomROM bi trebalo da preskoče.

Sa druge strane MIUI je potpuno stabilan i može se koristit bez straha da će jednog dana nešto krenuti naopako. No, MIUI v7 je baziran na Android KitKat verziji tako da pada u senku, što se našeg ukusa tiče.



Naravno, "CM 12.1 + Sense 7" CustomROM je najzanimljiviji jer je baziran na Android 5.1.1 LolliPop-u, a pritom je potpuno stabilan. Za nijansu je sporiji od MIUI, međtuim smatramo da je to vredno žrtvovanja zarad nekih prednosti novije verzije Android-a.

Ovaj CustomROM je zapravo odlično spakovan! Po našem mišljenju, bolje izgleda nego čist CyanogenMOD ROM. To govorimo zato što neki HTC serivisi i aplikacije nisu obrisani, tj. omogućeno je instaliranje HTC-ovih aplikacija i korišćenje pojedinih njihovih servisa, između ostalog i HTC naloga.

>> BlinkFeed je odličan društveni i media hub. Evo zašto! <<

Oduševljeni smo jer "CM 12.1 + Sense 7" CustomROM u okviru panela za podešavanje i notifikacionog panela poseduje elemente CyanogenMOD-a, dok su fioka sa aplikacijama, uključujući i sam Launcher, početni ekran i BlinkFeed, elementi Sense 7 korisničkog izgleda. Dakle, dok koristite ovaj ROM imaćete utisak da koristite dva telefona, jedan kojeg pokreće CyanogenMOD i drugi kojeg pokreće Android 5 LolliPop sa Sense 7 korisničkim izgledom. Programeri su uzeli ono najbolje iz Sense 7 i CyanogenMOD-a i spakovali ga u "CM 12.1 + Sense 7" CustomROM.



Ako vam se sve navedeno dopada i želite da probate "CM 12.1 + Sense 7" CustomROM, evo šta treba da uradite:

*Odricanje odgovornosti

Napominjemo da postoji rizik da telefon bude pokvaren ukoliko se negde pogreši ili loše isprati uputstvo. Budući da mi nismo tvorci ovog CustomROM-a ili bilo čega drugog vezano za HTC Desire 620g, odričemo se svih odgovornosti. Sve što smo do zada pisali o HTC Desire 620g smo lično probali tako da su šanse da nešto krene naopako veoma male.



Kako instalirati Android 5.1.1 LolliPop na HTC Desire 620g DualSIM telefonu?

1. Prvo instalirajte CWM Recovery. Ukoliko to do sada niste uradili, na priloženom linku imate uputstvo koje vam može pomoći:

>> Kako instalirati CWM Recovery na HTC Desire 620g? <<

2. Zatim root-ujte HTC Desire 620g. Ako ne znate kako se to radi, na proloženom linku imate uputstvo koje vam može pomoći:

>> Kako root-ovati HTC Desire 620g telefon? [SuperSU] <<

3. Ako ste uspešno instalirali CWM Recovery i kasnije root-ovali telefon, onda ste veći deo posla odradili. Pre nego što krenete dalje, uverite se da li je vaš telefon 100% rutovan. Na priloženom linku imate uputstvo koje će vam pomoći da to uradite:

>> Kako proveriti da li je telefon rutovan (root)? <<

4. Sada preuzmite neophodne datoteke i prebacite ih na MicroSD karticu:

>> Android 5.1.1 LolliPop - CM 12.1 + Sense 7 <<

>> Google Apps - Gapps 5.1.1 base <<

5. Sada isključite telefon i pređite u CWM Recovery dugim pritiskom tastera za pojačavanje tona i uključivanje telefona. Kada se telefon uključi i pojavi HTC logo, tada pustite taster za uključivanje telefona ali nastavite da držite taster za pojačavanje tona telefona sve dok se ne pojavi CWM Recovery.

6. Iz CWM Recovery-a prvo odradite “Wipe Data Factory/Reset Cache”, pa tek onda putem opcije “Instal ZIP from MicroSD card” flešujte (eng. flash) datoteke “HTC_A31MGDUG_CMS_V1.0_5.1.1” i  “gapps-511-base.zip”.

7. Nakon instaliranja tj. flešovanja pomenutih datoteka, putem opcije “go back” vratite se na početni ekran CWM Recovery-a i tu pronađite opciju “Reboot System Now” putem koje ćete da restartujete telefon.

8. Ukoliko vam se nakon restartovanja pojavi "plavi čovečuljak" kako pulsira (eng. bootanimation) to znači da ste sve odradili kako treba. Prvo podizanje novog sistema može potrajati i do 20-30 minuta. Budite strpljivi…

Bonus

Evo kako da root-ujete upravo nadograđeni Desire 620g telefon:

Kako root-ovati HTC Desire 620g kojeg pokreće Android 5.1.1 LolliPop

1. Sa priloženog linka preuzmite SuperSU.zip datoteku i nemojte je raspakivati:

>> SuperSU.zip <<

2. Prebacite preuzetu SuperSU datoteku na MicroSD karticu.

3. Sada isključite telefon i pređite u CWM Recovery dugim pritiskom tastera za pojačavanje tona i uključivanje telefona. Kada se telefon uključi i pojavi HTC logo, tada pustite taster za uključivanje telefona ali nastavite da držite taster za pojačavanje tona telefona sve dok se ne pojavi CWM Recovery.

4. Putem opcije “Instal ZIP from MicroSD card” flešujte (eng. flash) datoteku "SuperSU.zip" koju ste prethodno preuzeli i sačuvali na MicroSD karticu.

5. Nakon instaliranja tj. flešovanja "SuperSU.zip" datoteke, putem opcije “go back” vratite se na početni ekran CWM Recovery-a i tu pronađite opciju “Reboot System Now” putem koje ćete da restartujete telefon.

6. Prilikom podizanja Android-a, nakon restartovanja, pojaviće se obaveštenje da se sistem nadograđuje. Unutar fioke sa aplikacijama bi trebalo da se pojavi SuperSU aplikacija putem koje dodeljujete pristup root-u ostalim aplikacijama.