Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy Note 3?

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy Note 3?

Nemojte da čekate ni sekund više jer već sada možete da instalirate zvanični Android 5 LolliPop na svoj Samsung Galaxy Note 3. Evo uputstva koje će vam pomoći da obavite to.

Zvanični Samsungov Android 5 LolliPop sa TouchWiz-om za Galaxy Note 3 je upravo pušten u Rusiji. To nam govori da će se uskoro pojaviti ažuriranje i kod nas. Međutim cela planeta želi to ažuriranje odmah, zato smo vam mi pripremili kratko, detaljno uputstvo koje će vam pomoći da odmah instalirate Android 5 LilliPop na svoj Galaxy Note 3.

Napomena



U pitanju je Android 5 LolliPop N900XXUEBOA6 za Galaxy Note 3 SM-N900 za Rusko tržište. Kako saznajemo, perfektno radi sa internacionalnom verzijom Galaxy Note 3 s`tim što postoje neke greške u radu kada se instalira na telefone koji su kodirani na neku mrežu. Imajte na umu da se mogu javiti neke greške, međutim te greške na kodiranim telefonima nisu podrazumevane.

Prvo morate da preuzmete Samsung drajvere sa ovog LINKA, zatim preuzmite firmware (Android) sa ovog LINKA, kao i Odin v3.09 sa ovog LINKA.

Kako bi ste započeli instalaciju morate prvo napuniti telefon do 80% i ako do sada niste aktivirali USB otklanjanje grešaka, to učinite. OVDE imate uputstvo ukoliko ne znate kako.

 

1. Otpakujte N900XXUEBOA6 zip datoteku.



2. Startujte Odin.

3. Prebacite svoj Galaxy Note 3 u “Download” stanje. (eng. mod)

4. Povežite svoj telefon i računar. Ako ste prethodno instalirali drajvere Odin će prepoznati telefon i prva prazna kockica će poplaveti gde će se pojaviti naslov ID:COM.

5. Uverite se da su “Auto-Reboot” i “F.Reset Time” opcije štiklirane.



6. Uverite se da “Re-Partition” opcija nije štiklirana.

7. Kliknite na taster “AP” i pronađite raspakovani firmware. Zatim kada se učitaju podešavanja (obično to traje oko 30 sek.) kliknite na “Start” taster.

8. Strpljivo sačekajte da se procedura instaliranja završi. Ako potraje nemojte raskačivati telefon, samo sačekajte da se sve završi.



9. Kada se instalacija završi pojaviće se zelena poruka “PASS” koja znači da je Android uspešno instaliran.

10. Kada se Galaxy Note 3 restartuje onda možete raskačiti telefon i uživati u vašem novom operativnom sistemu.

Ako vam se Android ne podigne iz prve, onda morate da  uđete u recovery i uradite vraćanje na fabričko podešavanje (eng. factory reset) i obrišete keš memoriju (eng. wipe cache). Nakon ovoga Android će se sigurno podići samo će mu trebati malo više vremena.

Pogledajte uputstva koje će vam pomoći da instalirate Android 5 LolliPop na sledeće telefone:

>> Samsung Galaxy SII <<

>> Samsung Galaxy Core Duos <<