Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S3 Neo GT-I9300I?

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S3 Neo GT-I9300I?

Nemojte čekati zvanično Android 5 lolliPop sa TouchWiz-om za vaš Galaxy S3 Neo jer ga neće ni biti. Ali nemojte ni dići ruke od Android 5 LolliPop-a jer ga na jedan lak i brz način možete sami instalirati na svoj Neo!

Samsung Galaxy S3 Neo GT-I9300I je mlađi brat nekadašnjeg vodećeg modela Samsung Galaxy S3 GT-I9300. Ima potpuno iste karakteristike. Isti HD ekran od 4.8 inča, 8 MPx kameru i gotovo isti dizajn. Jedino u čemu se razlikuju je druga postavka procesora i malo više RAM-a 1.5 GB  u odnosu na Galaxy S3 koji ima 1 GB.

 



Obe verzije rade na Android-u Jelly Bean 4.3, barem kada su naše verzije u pitanju. Moguće je “ručno” instalirati zvaničnu verziju KitKat 4.4 sa TouchWiz-om na Galaxy S3 i Galaxy S3 Neo, međutim Samsung je objavio da oba telefona neće dobiti Android 5 LolliPop nadogradnju.

Ipak ako ste vlasnik Galaxy S3 Neo telefona postoji način da svom mezimcu udahnete čaroliju novog Android 5 LolliPop-a. Programeri su se postarali da mnogi telefoni dobiju poprilično stabilne verzije Android 5 LolliPop platforme bazirane na CyanogenMOD-u.

Obzirom da znamo da neće biti zvanične verzije Android-a 5 onda je ovo idealan način da se osveži i ažurira Galaxy S3 Neo. CyanogenMOD ROM za Galaxy S3 Neo je dovoljno stabilan za svakodnevno korišćenje i sadrži sve funkcije i opcije koje ima čista (eng. stock) verzija Android 5 LolliPop-a.

Kako instalirati CynogenMOD 12 na Galaxy S3 Neo GT-I9300I

1. Preuzmite CynogenMOD 12 ROM sa ovog LINKA.



2. Preuzmite Android 5 LolliPop Gapps sa ovog LINKA.

3. Preuzeti ROM i GAPPS prebacite na MicroSD karticu.

4. Prebacite se u CWM ili TWRP recovery (TWRP se preporučuje). Ukoliko niste instalirali recovery ili ne znate kako se koristi OVDE imate sve o tome.

5. Preko recovery-a prvo odradite potpuno čišćenje telefona pomoću “Wipe Data Factory” i “Wape Cache” kako bi ste izbegli dugo podizanje sistema.



6. Preko recovery-a pronađite prebačeni CM12 ROM i instalirajte ga.

7. Nakon instaliranja CM12 ROM-a pronađite prebačeni GAPPS i instalirajte ih.


Prvo podizanje novog operativnog sistema može potrajati malo duže. Čim se telefon startuje podesite vaše naloge i uživajte!