Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S4 GT-I9500?

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S4 GT-I9500?

Kao što ste mogli i da primetite do sada, mi se trudimo da svakom svom pratiocu portala pomognemo kada im je pomoć neophodna. Danas ćemo izaći u susret Mihajlu Milinkoviću i pomoći mu da instalira zvanični Android 5 LolliPop na svom Galaxy S4 GT-I9500 telefonu.

 

Pre svega moramo da prodiskutujemo sa čitaocima to da Galaxy S4 ima više svojih “rođaka” koji su rasprostranjeni svuda po svetu. Neke verzije su namenjene samo za Aziju, neke za Ameriku, neke za Evropu i sve tako dalje. Međutim, to ne znači da se te verzije ne mogu koristiti kod nas. Ono što je sigurno je da svi telefoni koji koriste povezivanje sa mrežnim operaterom preko SIM kartice, a ne preko CMDA tehnologije, mogu se koristiti kod nas. Tako se u ovom slučaju našao korisnik koji umesto internacionalne verzije Galaxy S4 telefona, koji još uvek nije dobio zvaničnu nadogradnju na Android 5 LilliPop, poseduje Galaxy S4 GT-I9500 koji je igrom slučaja već dobio nadogradnju. Instalacija zvaničnog Android-a 5 na Galaxy S4 GT-I9500 je krajnje jednostavna i nekima uveliko poznata. Govorili smo o tome da se recovery, root i instalacija zvaničnih Android slika (eng. firmware) na Samsung telefonima obavlja praktično univerzalno. Sve što treba da uradite je da pronađete odgovarajuće datoteke.

Sve u svemu, mi ćemo vam priložiti linkove i napraviti kratko uputstvo koje je krajnje jasno.



1. Da bi ste bilo šta započeli neophodno je da preuzmete Android 5 LolliPop firmware. Preuzećete ga sa Sammobile.com sajta gde je neophodno da se registrujete. Registracijom ćete omogućiti sebi da ovaj firmware preuzmete direktno na svoj računar, naravno bićete u mogućnosti da dobijate info email-ove o svim novitetima vezane za Samsung telefone. Posećivanjem ovog LINKA bićete direktno preusmereni do stranice gde treba da preuzmete odgovarajući firmware za svoj telefon.

2. Nakon toga preuzmite Odin3 program koji će vam pomoći da instalirate ovaj firmware. Nekada je slučaj da je Odin3 spakovan uz preuzeti firmware i preporučujemo vam da koristite njega. Ukoliko nije spakovan, OVDE možete preuzeti Odin3.

3. Uključite opciju “USB otklanjanje grešaka” koja se nalazi u kategoriji “opcije programera”. Ukoliko nemate kategoriju “opcije programera” na ovom LINKU pogledajte šta treba da učinite da bi se pojavila.

4. Prebacite svoj telefon u “Download” stanje (eng. mod). Kombinacija tastera za Download stanje na Galaxy S4 telefonima je: taster za uključivanje telefona, taster za utišavanje telefona i taster za vraćanje na početni ekran. Dok držite ta sva tri tastera odjednom, pojaviće vam se upozorenje žutim slovima gde vi treba da potvrdite da želite pristupiti “Dowload” stanju na taster za pojačavanje tona.

5. Stratujte Odin3 program.



5. Sada kada je telefon u “Download” stanju a Odin3 startovan, putem USB kabla povežite telefon sa svojim računarom.

6. Ako do sada niste instalirali drajvere za Samsung Galaxy S4, računar će automatski povući sa interneta sve što treba. Ukoliko nekim slučajem računar sa interneta ne povuče i instalira drajvere ili možda koristite Windows XP, onda sa ovog LINKA preuzmite i instalirajte Samsung Kies koji sadrži sve neophodne drajvere.

7. Ukoliko su drajveri pravilno instalirani Odin3 će vam to potvrditi tako što će prikazati informaciju u prvom “ID:COM” slotu.



8. Ukoliko Odin vidi vaš telefon onda neka zabava počne. Kliknite na isečak “PDA”, pronađite i selektujte preuzeti Android 5 LolliPop firmware.

9. Uverite se da ništa nije štiklirano sem “Auto Reboot” i “F. Reset Time”.

10. Ako je sve kao što smo naveli vreme je da pritisnete na taster “Starti time potvrdite početak instaliranja zvaničnog Android 5 LolliPop operativnog sistema na svom Galaxy S5 GT-I9500 telefonu.



 

Prvo podizanje Android 5 LolliPop operativnog sistema može malo duže potrajati, nemojte se uplašiti ako se to desi samo pustite da telefon odradi svoje. Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo, ako jesmo ne zaboravite da lajkujete našu stranicu i da podelite ovaj tekst.