Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati CWM Touch Recovery na LG Optimus 4X HD?

Kako instalirati CWM Touch Recovery na LG Optimus 4X HD?

Evo kako da instalirate CWM Touch custom recovery na vaš LG Optimus 4X HD telefon… Ovo uputstvo se može primeniti na mnoge LG telefone stim što je potrebno preuzeti odgovarajuće datoteke. 

Da biste uspeli da modifikujete svoj LG Optimus 4X HD telefon, potrebno je da imate custom recovery. Zašto? Pa, pomoću njega možete flešovati (eng. flash) razne modove, zakrpe i čak nove Android operativne sisteme. Pre nego što vam pokažemo kako se instalira CWM Touch cutom recovery, voleli bismo da se bolje upoznate sa tim šta je to i šta je root i CustomROM. To vam može pomoći da razumete proceduru i da je time olakšate. Na priloženom linku imate sve što vam je potrebno:

>> Šta je ROOT, Recovery i Custom ROM? <<

Ako ste pročitali priloženi tekst, verujemo da ste se barem malo upoznali sa materijom kojom trenutno baratate. Sada, ako vašem LG telefonu nije otključan Bootloader, onda ne možemo da nastavimo dalje. Kako biste ga otključali pristupite priloženom linku i uz pomoć detaljnog uputstva to obavite:



>> Kako otključati Bootloader na LG telefonima? <<

Da biste uspeli da instalirate CWM Touch recovery neophodno je da vaš telefon bude root-ovan. Ukoliko nije i ne znate kako da to uradite, na priloženim linkovima imate detaljno uputstvo koje će vam pomoći da to uradite na jedan automatizovan način.

>> Kako “rutovati” telefon? <<

>> Kako root-ovati telefon ili tablet bez narušavanja garancije! <<

>> Kako root-ovati Android uređaj pomoću aplikacije! (VIDEO) <<

Kada obavite sve ovo što smo naveli do sada, primpremili ste telefon za CWM Touch recovery. Znate kako kaži, priprema je pola posla!

Kako instalirati CWM Touch Recovery

*Napomena



Da biste mogli nesmetano da instalirate CWM Touch recovery potrebno je da imate sledeće:

1. Instalirane drajvere za vaš model telefona, uključujući fastboot drajvere:

Fastboot drajveri - OVDE (potrebno je iz Device Manager-a na računaru da ažurirate drajver)

Takođe, OVDE preuzmite LG PC Suite i intalirajte ga na svoj računar.



2. Instalirani Android SDK / ADB na Windows računaru - Sve što vam je potrebno imate OVDE.

I Način

1. Sa priloženog linka preuzmite CWM Touch recovery:

CWM za LG koji radi na Android 4.0.3



>> CWM Recovery.img <<

CWM za LG koji radi na Android 4.1.2

>> CWM Recovery.img <<

2. Otpakujte ZIP/RAR recovery datoteku i preimenujte je u “recovery.img”.

3. Povežite vaš LG Optimus 4X HD sa Windows računarom i kopirajte preimenovanu datoteku (recovery.img) na memoriju vaše MicroSD kartice.

4. U okviru ADB foldera pokrenite CMD desnim klikom na prazno polje dok držite šift taster, pa na padajućem panelu kliknite na “Open command windows here”.

5. U CMD prozoru unesite sledeću komandu: "c:\adb>adb shell"

6. Zatim unesite još jednu komandu:

su

cat /mnt/sdcard/recovery.img >/dev/block/mmcblk0p1

sync

7. Nakon unošenja poslednje komande sačekajte 20 sekundi isključite telefon.

Kako biste pristupili svom novom CWM Touch recovery-u pritisnite taster za uključivanje telefona i taster za smanjivanje tona sve dok se ne pojavi CWM Touch recovery.

II Način

Ukoliko vam je prvi način komlikovan, nije vam prošao ili ga jednostavno ne razumete, postoji drugi način koji veoma često prolazi. Evo šta je potrebno da uradite:

1. Preuzmite i instalirajte aplikaciju sa priloženog linka:

>> ROM Manager <<

2. Putem SuperSU, KingRoot aplikacije, ili koju već koristite, dodelite pristup root-u ROM Manager aplikaciji i odmah potom je startujte.

3. Kada se nađete u aplikaciji ROM Manager primetićete “Recovery Setup” kategoriju kao prvu u nizu. Pristupite joj i odaberite ClockworkMod recovery opciju koja se nalazi ispod naslova “Install or update recovery”.

4. Zatim u novo otvorenoj stranici dodirnite model svog telefona gde će odmah potom preuzimanje CWM Touch recovery-a biti započeto. Nakon preuzimanja, CWM će automatski biti instaliran.

5. Vratite se na početnu stranicu aplikacije ROM manager i dodirnite na drugu opciju u nizu tj. “Reboot into Recovery” što će vas naravno odvesti u CWM Touch recovery...