Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati LineageOS 17.1 ROM na Samsung S10 Lite?

Kako instalirati LineageOS 17.1 ROM na Samsung S10 Lite?

Vlasnik ste Samsung Galaxy S10 Lite telefona, ali niste ljubitelj njegovog korisničkog interfejsa, ili ste jednostavno ljubitelj osnovnog android izgleda, postoji mogućnost da to promenite. U nastavku teksta saznajte kako.

Samsung Galaxy S10 Lite dobio je prvu nezvaničnu verziju prilagođenog ROM-a LineageOS 17.1. Ovo je prva verzija za ovaj telefon. LineageOS 17.1 zasnovan je na Androidu 10 Q, što je najnovija verzija OS-a. Ovaj ROM  je dostupan za Samsung Galaxy S10 Lite (SM-G770F i SM-G770FD).

 



Prema Vaughnn-u, programeru koji je kreirao ROM, sve radi kako se očekivalo i nema većih grešaka. Iako ovo nije zvanična verzija, možete ga koristiti kao svakodnevni upravljački program ako vam nije stalo do nekih specifičnosti Samsung-a. Programer je izjavio da funkcije sa standardnog Samsung ROM-a poput VoLTE i IMS neće biti prenesene. U nastavku sledi kako ažurirati svoj Galaxy S10 Lite na LineageOS 17.1

Šta je LineageOS 17.1 ROM

LineageOS je prilagođeni ROM koji se može instalirati na mnogim Android uređajima. Zasnovan je na Google-ovom AOSP (Android Open Source Project) i nudi osnovno Android iskustvo. Prednost LineageOS-a je u tome što nudi i dodatne funkcije pored jednostavnog Android iskustva.

lineageos 17 s10 lite

Nudi druge korisne aplikacije poput AudioFX-a, laganog pretraživača i Trebucheta, visoko prilagodljivog pokretača. Pored toga, LineageOS nudi funkcije kao što su sistemski profili, prilagođavanje zaključanog ekrana, root pristup, proširena radna površina, prilagođeno postavljanje dugmadi, LiveDisplay, zaštićene aplikacije, kodiranje PIN-a, prilagođene veličine šablona za otključavanje, snimanje poziva i još mnogo toga.

LineageOS 17.1 je najnovija verzija ROM-a, a zasniva se na Androidu 10 Q. Nova verzija zasnovana na Androidu 11 dolazi uskoro.

Kako instalirati LineageOS 17.1 na Galaxy S10 Lite

Napomena:  Upravo ćete instalirati prilagođeni ROM na Android telefon. Ovaj postupak je rutinski i često ga rade napredni korisnici bez negativnog učinka. Molimo da pažljivo sledite svaki korak iz uputstva. Ne snosimo odgovornost ako ste oštetili telefon. Nastavite na vlastitu odgovornost.



Priprema

  • Napravite sigurnosnu kopiju svog telefona pre nego što bilo što učinite. Vraćanje na fabrička podešavanja uvek se preporučuje prilikom instaliranja novog ROM-a, pogotovo ako novi ROM nije isti kao stari.

  • Napunite telefon na najmanje 60%. U slučaju da nešto pođe po zlu i telefon zaglavi, neće se isključiti zbog prazne baterije.

  • Obavezno instalirajte prilagođeni oporavak. TWRP je preporučeni oporavak za instalaciju ROM-a.



Linkovi za preuzimanje:

Instalirajte LineageOS 17.1 na Galaxy S10 Lite - Korak po korak

  1. Preuzmite sve potrebne datoteke i prebacite ih u internu memoriju telefona.

  2. Pritisnite i držite taster za napajanje. Dodirnite Isključenje da isključite telefon.

  3. Istovremeno pritisnite i zadržite taster za pojačavanje zvuka + taster za napajanje. Otpustite ih kad se pojavi Samsung animacija prilikom pokretanja. Telefon je sada u režimu oporavka.

  4. Prie nego što flešujete ROM, trebate obrisati podatke. Da biste to učinili, dodirnite Wipe i odaberite System, Data and Cache . Prevucite za brisanje.

  5. Dodirnite Instaliraj i odaberite preuzetu datoteku LinageOS 17.1 ROM. Prevucite prstom da biste flešovali. Pričekajte da se ROM instalira.

  6. Vratite se i još jednom dodirnite Instaliraj . Odaberite paket Gapps. Prevucite prstom da biste flešovali. Ovo će instalirati neke od osnovnih Google aplikacija na telefon.

  7. OPCIONO: Dodirnite Instaliraj i odaberite Magisk. Prevucite prstom da biste flešovali. Ovo će instalirati Magisk i root-ovati vaš S10 Lite.

  8. Ponovo pokrenite telefon.

Pričekajte da se telefon pokrene. Prvo pokretanje potrajaće nekoliko minuta, što je normalno nakon brisanja podataka i čiste instalacije prilagođenog ROM-a. Upravo ste instalirali LineageOS 17.1 i Google Apps na svoj telefon. Proverite jesu li instalirane aplikacije poput YouTubea, Google mapa i Play prodavnice. Ako ih možete pronaći, znači da je postupak bio uspešan.

To je to, uživajte u novom LineageOS ROM-u!