Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Note 8 “Live Message” funkciju na Galaxy S8 telefon?

Kako instalirati Note 8 “Live Message” funkciju na Galaxy S8 telefon?

Evo kako da instalirate novu i zanimljivu “Live Message” funkciju na Galaxy S8 telefon.

Live Message je nova, vrlo zanimljiva funkcija koja premijerno dolazi uz Galaxy Note 8 telefon. Kada pokrenete neku aplikaciju za dopisivanje na Galaxy Note 8 telefonu, na tastaturi će se pojaviti “srce” ikonica koja služi za aktiviranje posebne funkcije.

 



Kada dodirnete na pomenuti srce taster, pojaviće se polje gde možete nacrtati nešto ili ispisati neki tekst i to će biti animirano i sačuvano kao GIF. Koristeći ovu funkciju uvek možete biti kreativni i primeniti neki od efekata na vašu fotografiju i slično.

*Više o Live Message funkciji Galaxy Note 8 telefona pogledajte na zvaničnom sajtu Samsung kompanije.

Međutim, ova nova funkcija je dostupna samo na Galaxy Note 8 telefonu, ne i na Galaxy S8, i to iz logičkih razloga: Galaxy S8 ne poseduje olovčicu kojom se mogu iscrtavati razne stvari. No, za mweinbach programera i čalana XDA-developers.com foruma, to nije prepreka te je on našao način da svi mi, vlasnici Galaxy S8 telefona, bez root-a omogućimo Live Message funckiju. Sve što je potrebno uraditi je sledeće:

1. Preuzmite modifikovanu Live Message aplikaciju sa jednog od priloženih linkova:

- Google Drive



- Android File Host

- Mega

2. Pristupite podešavanjima telefona i dodirnite na kategoriju “Zaključan ekran i zaštita” (eng. lock screen & security).

3. Potom pronađite opciju “Bezbedno pokretanje” (eng. secure startup) i ako je isključena, onda je uključite. A ako je uključena, onda je isključite i ponovo pokrenite telefon. P.S. Ne znamo zašto tako treba odraditi, programer navodi da je to bitno. 



4. Raspakujte preuzetu .zip datoteku i instalirajte sve tri aplikacije koje dobijete. Preporučujemo RAR aplikaciju za raspakivanje .zip datoteke.

5. Sada promenite tastaturu i odaberite “Samsung Keyboard Neural Beta” i postavite je kao podrazumevanu.

6. Ukoliko ne znate kako se menja tastatura, onda uradite sledeće:



- Pristupite podešavanju telefona

- Dodirnite na kategoriju “Opšte upravljanje”

- Dodirnite na kategoriju “Jezik i unos”

- Ispod naslova “Tastature” dodirnite na opciju “Virtuelna tastatura”

- Kada se pojavi lista dostupnih tastatura, odaberite “Samsung Keyboard Neural Beta”

7. Jednom kada postavite novu, modifikovanu Samsung tastaturu, vratite se u aplikaciju za dopisivanje kako bi inicirali prikazivanje virtuelne tastature.

8. U okviru tastature ćete imati emoji taster putem kog pristupate Live Messages funkciji.

Nadamo se da vam je ovo uputstvo pomoglo. Na XDA-developers.com postu pomenutog programera već postoji nova verzija Live Messages funkcije sa mogućnošću korigovanja rezolucije GIF-a. Isti je način instaliranja pa ako želite da probate novu verziju, možete je preuzeti linkova koji su priloženi u okviru tog posta. Toplo vas savetujemo da pratite taj post jer ćete biti u toku promenama koje dolaze.

>> Kako promeniti namenu Bixby tastera na Galaxy S8 i Note 8 telefonima? <<

>> Kako podesiti kameru Galaxy S8 telefona da snima u 4K rezoluciji, sa 60 fps? << 

>> Kako u celosti primeniti tamnu temu na Android koji pokreće Galaxy S8? <<