Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako promeniti zaključani ekran na telefonu?

Kako promeniti zaključani ekran na telefonu?

Pogledajte kako da promenite temu zakljlučanog ekrana na vašem Android telefonu!

Android je platforma osmišljena tako da svaki korisnik može da prilagodi korisnički izgled po svom ukusu! To podrazumeva teme za ikonice, teme za fioku sa aplikacijama (Launcher), nove boot animacije, dodatne opcije i još mnogo toga. Poslednji put smo vam pisali o boot animacijama, a sada su na redu Lock Sreen-ovi, tj. teme za zaključane ekrane!

 



Nemojte se bojati jer se ove teme veoma lako instaliraju! Preuzimaju se sa Google Play prodavnice i automatski instaliraju kao aplikacije trećeg lica (third party apk). Pripremili smo 5 najzanimljivijih “Lock Screen”-ova, pogledajte kako izgledaju:

Echo Notification LockScreen

Ako tražite sitnu aplikaciju koja sadrži sve prednosti modernih lockscreen-ova onda je Echo Notification LockScreen prava stvar za vas! Aplikacija prikazuje poruke, propuštene pozive i ostale tipove obaveštenja direktno na zaključanom ekranu. One se mogu otvoriti sa zaključanog ekrana ili razrešiti prevlačenjem. Obaveštenja se sortiraju po kategorijama što olakšava pregled notifikacija ako ih ima previše. Dve velike prednosti ove aplikacije je skraćenica za kameru i činjenica da ne crpi bateriju, veoma je mali potrošač energije.

Echo Notification LockScreen možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

Ubuntu LockScreen

Bilo je govora o novom mobilnom Ubuntu operativnom sistemu, Ubuntu Touch, ali nikad ništa konkretno. Ako ste od onih koji žele barem naglasak takvog operativnog sistema onda možete instalirati Ubuntu LockScreen. Ima okrugli meni koji prikazuje obaveštenja, prevlačenjem odozgo na dole dobijaju se informacije o vremenu, datumu i statusu baterije.

Prevlačenjem prsta sa desne ivice ekrana na levu, Ubuntu LockScreen prikazuju se skraćenice za aplikacije koje ste prethodno vi odredili. Takođe u podešavanjima možete aktivirati opcije koje vam olakšavaju korišćenje muzičke aplikacije direktno sa Ubuntu LosckScreen-a. Što se tiče bezbednosti za sada je dostupna samo PIN sigurnosna provera.



Ubuntu LockScreen možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

UnlockYourBrain

U proseku oko 80 minuta dnevno gledamo u zaključani ekran. Zar nije logična potreba za promenama!? UnlockYourBrain nije samo tema, već je u pitanju aplikacija koja će vas terati da rešavate matematičke jednačine i učite strane jezike.

Naravno u situacijama kada niste raspoloženi da rešavate zadatke i učite nove reči stranog jezika, u svakom trenutku možete preskočiti taj korak. Potencijal ove aplikacije je ogroman, ali na žalost treba joj dosta vremena da dosegne status današnjih LockScreen-ova. Ono što je sigurno je da nećete ostati ravnodušni prema ovoj temi za zaključan ekran.



UnlockYourBrain možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

DashClock Widget

Najlakši i najpopularniji način da uredite zaključan ekran je pomoću vidžeta! Jedna od najpopularnijih aplikacija iz ove kategorije je DashClock Widget, ne samo zato što podržava sinhronizaciju sa ostalim aplikacijama ovog tipa već zato što je veoma podesiva. Dakle, sve što se može naći na zaključanom ekranu je precizno odabrano i podešeno po ukusu korisnika. Korisnik može dodati, kalendar, sat, status baterije, muzičku aplikaciju, listu sastanka, vremensku prognozu i još mnogo, mnogo toga.



DashClock je besplatan i može se preuzeti sa Google Play prodavnice međutim nadogradnje i dodatke morate naknadno preuzeti, naravno sa Google Play prodavnice. Jako je zabavno istraživati sve te funkcije i opcije tako da vam toplo preporučujemo ovaj LockScreen. Zapamtite, baza podataka je ogromna što garantuje zaključani ekran u vašem “fazonu”!

DashClock Widget  možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

GO Locker

GO Locker nudi poprilično veliki paket tema za zaključan ekran. Market sa temama je bogat raznim stilovima LockScreen-a, bilo to sa 3D animacijama ili imitacija Windows Phone-a i iPhone-a. Što se funkcija tiče, ne mogu se nabrojati, ali na žalost nisu sve besplatne. Naravno, to ste mogli da pretpostavite i sami, međutim to nije razlog da se ne odlučite za GO Locker. Ova aplikacija je deo porodice GO aplikacija iz čega se može zaključiti da se radi o kvalitetnom LockScreen-u. Ako ste osoba koja želi punu kontrolu i modifikovanje onda je ovo pravi izbor za vas!

GO Locker možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

Ne zaboravite ostle naslove koji vam mogu pomoći da promenite lični opis svog telefona:

Kako da promenite temu na Android uređaju?

Kako promeniti ikonice na Android telefonu?

Kako instalirati novu boot animaciju na Android uređaj?

Kako podesiti Android 5 LolliPop “recent app” izgled?

10 najlepših “boot” animacija za vaš Android uređaj!

Preuzmite 15 najboljih tema za ikonice!