Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati systemless Xposed Installer koristeći Magisk?

Kako instalirati systemless Xposed Installer koristeći Magisk?

Evo kako da instalirate Xposed Installer koji neće da aktivira “SafetyNet” proveru što znači da ćete moći da koristite sve aplikacije koje ne mogu na root-ovanim uređajima.

Da biste mogli da koristite Xposed Installer i njegove modifikacije na telefonu, a da pritom uporedo koristite i aplikacije za banku, Snapchat i slično, onda to sve mora ići na bazi Magisk-a jer je tada root “systemless”.

 



>> Šta je “Systemless Root” i koje su njegove prednosti? [Šta znači "systemless" prefiks?] <<

Uh, možda vam je sada sve ovo komplikovano, ali prosto rečeno, Xposed Installer ne možete da koristite zajedno sa Intesa aplikacijom, primera radi. Ne možete jer bankarske aplikacije neće raditi na root-ovanim uređajima iz bezbednosnih razloga. Tada, sve aplikacije koje ne rade na root-voanim uređajima će biti nefunkcionalne.

Međutim, pomoću Magisk-a je moguće sakriti root i tako “zavarati” SafetyNet i sve te aplikacije koje koriste taj API, tipa Snapchat, Netflix i slično… Skrivanje root-a nije uopšte težak posao, dovoljno pristupiti Magisk Manager aplikaciji i u podešavanju odradtiti par stvari. Evo detaljnog uputstvo za to:

>> Kako sakriti root od aplikacija koje ne rade na root-ovanim telefonima? <<

E sada, kako izgleda procedura instaliranja Xposed Installer-a koji neće aktivirati “SafetyNet” sigurnosnu proveru? Pa, evo koji su koraci od samog početka pa do kraja. Ovo je za one koji do sada uopšte nisu modifikovali svoj telefon:

1. Prva stvar koju treba da obavite je da otključate bootloader na svom telefonu ukoliko je on zaključan. Više informacija o tome možete pronaći na ovom LINKU.



2. Sledeći jako bitan korak je instalacija custom recovery-a. On će vam pomoći da flešujete Magisk.zip datoteku. Ukoliko ne znate kako se to radi, više informacija možete pronaći na ovom LINKU.

3. Sada treba da preuzmete Magisk.zip datoteku sa ovog LINKA i sačuvate je na memoriji telefona.

4. Pre nego što flešujete Magisk.zip datoteku bitno je da znate da vaš Android operativni sistem ne sme biti root-ovan ili modifikovan na bilo koji način. Ako jeste, potrudite se da flešujete nov zvanični Android ili da vratite fabričku boot sliku.

5. Sada se prebacite u custom recovery i flešujte Magisk.zip datoteku.



6. Sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA preuzmite i intalirajte aplikaciju Magisk Manager.

7. Potom sa ovog LINKA preuzmite i instalirajte Xposed Installer aplikaciju.

8. Pokrenite Xposed Installer aplikaciju i instalirajte “Xposed Framework” dodirom na istoimeni panel.



Opciono

Ako Xposed Framework u nekom slučaju nije instaliran te Xposed Installer nije aktivan, odradite sledeće korake:

1. Pokrenite Magisk Manager aplikaciju i dodirnite taster za dodatne opcije koji se nalazi u gornjem levom uglu.

2. U okviru panela sa dodatnim opcijama pronađite kategoriju “Downloads”.

3. Pri vrhu ekrana ćete imati bar za pretragu. Tu unesite “Xposed Framework” i pojaviće vam se tri različita Framework-a: SDK 21 / SDK 22 / SDK 23

4. U zavisnosti od verzije Android-a, odaberite i instalirajte jedan od ovih Framework-a.

- SDK21 je za Android 5.0

- SDK22 je za Android 5.1

- SDK23 je za Android 6.0