Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati "trusted places" na bilo koji Android telefon?

Kako instalirati "trusted places" na bilo koji Android telefon?

Pogledajte kako da omogućite funkciju "sigurno okruženje" (eng. trusted places) sa Android 5 LolliPop-a na bilo koju drugu Android verziju ili telefon.

Zaključavanje telefona pomoću PIN-a ili šablona je neophodno kada se ne nalazite u svom domu. Međutim ako ste u svom domu, svojoj kancelariji ili na nekom mestu gde se vi osećate sigurno onda vam sigurnosne provere pri otključavanju telefona može postati pravi gnjavež.

 



Kao što smo do sada pominjali u našoj Android 5 LolliPop recenziji, ova nova verzija poseduje sistem za zaključavanje koji će vas oduševiti. Radi se o opciji “sigurna zona” ili bukvalno prevedeno “sigurna mesta” (eng. trusted places). Ova opcija vam omogućava da izaberete sigurne WiFi konekcije ili GPS lokacije, tako da kada se povežete na “sigurni” WiFi ili se nalazite na “sigurnoj” lokaciji vaš telefon tada neće imati sigurnosnu proveru pri otključavanju tj. neće tražiti unošenje PIN-a.

Problem je to što nisu svi uređaji dobili Android 5 nadogradnju, a neki ga čak neće ni dobiti. Obzirom da je funkcija veoma korisna i skoro svako ko vodi računa o svojoj digitalnoj bezbednosti će zaželeti ovo. Mi smo vam pripremili alternativu koja će vam pomoći da omogućite ovaj sistem na svom telefonu kojeg pokreće starija verzija Android-a.

Sve što treba da uradite je da preuzmete Delayed Lock sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Imate 7 dana da isprobate aplikaciju, a kasnije morate da platite licencu kako bi ste nastavili da je koristite. Kao i do sada i ovog puta ćemo svoje pratioce nagraditi besplatnom aplikacijom koja nije probna (eng. trail) već je puna. Klikom na ovaj LINK možete preuzeti punu aplikaciju potpuno besplatno, međutim ukoliko ste u mogućnosti apelujemo da platite licencu koja je 2.99$ i na taj način podržite programere i omogućite im osnovne uslove za rad.

Delayet Lock vam omogućava da preskočite sigurnosni postupak pri otključavanju telefona pomoću WiFi pristupnih tačaka, GPS lokacija ili Bluetooth konekcija. Potpuno isto kao i fabrički ugrađena opcija na Android 5 LolliPop operativnom sistemu. Dakle kada stignete kući i povežete se na svoju mrežu, telefon će automatski detektovati sigurno okruženje i otkloniti PIN pri otključavanju.



Jedino ograničenje ove aplikacije je to što ne podržava šablonski način otključavanja ili otključavanje pomoću lica, tako da morate da imate samo PIN sigurnosnu proveru. Ali ako se izuzme ovo jedino ograničenje, koje se može otkloniti na root-ovanim uređajima, Delayed Lock je vrhunska alternativa koja se može naći na Google Play prodavnici. Spomenućemo samo da radi perfektno bez grešaka ili bilo kakvih poteškoća ili zastoja.

Ovo je još jedan korak ka transformaciji Android telefona. Na priloženim linkovima pročitajte povezane tekstove:

Kako podesiti Android 5 LolliPop “recent app” izgled?