Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Xposed Installer na Android 6 Marshmallow uređajima!? (Android 5.1+, Samsung TouchWiz ROM)

Kako instalirati Xposed Installer na Android 6 Marshmallow uređajima!? (Android 5.1+, Samsung TouchWiz ROM)

Evo kako da instalirate jednu od najpopularnijih aplikacija za modifikovanje telefona. Ovo najobilnije uputstvo koje obuhvata veliki broj uređaja što znači da nećete morati da posećujete gomili linkova i sami tražiti neophodne datoteke. Dakle, ovo uputstvo obuhvata i Samsung uređaje sa TouchWiz ROM-om. 

Instalacija Xposed Installer-a je nekada bila veoma jednostavna. Preuzme se aplikacija u APK formatu, instalira se, pokrene se Xposed Installer, započne aktivacija, telefon se restartuje i gotovo!

 



Danas to i nije baš tako lako budući da se pojavljivanjem Android 5 LolliPop verzije, sve menja. Sada imamo taj problem da Xposed Installer ima poseban način za Samsung telefone, poseban način za 64 bitne telefone i poseban način za 32 bitne telefone.

Shodno komplikacijama koje se javljaju prilikom instalaciji Xposed Installer-a, rešili smo da vam napravimo što jasnije i što lakše uputstvo koje će vam pomoći da sebi obezbedite čari Xposed-a! Evo šta je potrebno uraditi:

*Napomna

Postoji rizik da vašem uređaju sistem bude oboren nepravilnim instaliranjem Xposed Installer-a ili nekompatabilnošću sa priloženim datotekama. Preporučujemo da dobro istražite koje je strukture vaš uređaj kako biste tačno znali šta radite. Sve u svemu, mi nismo tvorci priloženih datoteka tako da ne snosimo odgovornost ukoliko se vašem uređaju nešto dogodi. Mi smo sumirali nekoliko uputstva u jedno i preneli vam ga što je jasnije moguće, tako da ne bi trebalo da se problemi jave.

1. Prva stvar koju treba da znate je da se instalacija sada sastoji iz nekoliko koraka koji uključuju rad sa Custom Recovery stanjem. Možda vam sve ovo zvuči previše komplikovano, međutiim ako pažljivo pratite uputstvo, bez problema ćete uspešno sve obaviti. Dakle, ukoliko nemate Custom Recovery na vašem telefonu, prvo to rešite i instalirajte ga. Na priloženom linku možete pročitati kako se to radi na pojedinim telefonima:

Kako instalirati ClockworkMod Recovery na ZTE Blade 3 telefonu?



Kako instalirati i koristiti recovery na Samsung telefonima? (VIDEO)

Kako instalirati CWM Touch Recovery na LG Optimus 4X HD?

Kako otključati Bootloader, instalirati TWRP Recovery i root-ovati Huawei Y300?

Kako instalirati recovery na Samsung Galaxy Core (Duos) telefonu?



Kako root-ovati i instalirati custom recovery na Nexus 5 kojeg pokreće Android 5 LolliPop?

2. Ukoliko ste uspeli da svoj telefon opremite Custom Recovery-em, onda je vreme da preuzmete datoteke koje odgovaraju vašem uređaju.

 



  • Ukoliko vaš uređaj pokreće 32 bitni Android 5 Lollipop - Android 6 Marshmallow, onda bi trebalo da preuzmete “xposed-v78-sdk23-arm.zip” datoteku.
  • Ukoliko vaš uređaj pokreće 64 bitni Android 5 Lollipop - Android 6 Marshmallow, onda bi trebalo da preuzmete “xposed-v78-sdk23-arm64.zip” datoteku.
  • Ukoliko je vaš uređaj baziran na “X86” poput Asus Zenfone-a, a pokreće, Android 5 Lollipop - Android 6 Marshmallow, onda bi trebalo da preuzmete “xposed-v78-sdk23-x86.zip“ datoteku.

 

*Napomena

Sve iznad pomenute datoteke u slučaju lošeg linka možete preuzeti sa rezervnog koji smo vam priložili OVDE.

Samsung telefoni imaju posebnu Xposed Installer datoteku koja može raditi sa TouchWiz ROM-ovima. Za Android 5.1 LolliPop Samsung telefone preuzmite sledeće:

 

 

3. Zatim preuzmite “XposedInstaller_3.0_alpha4.apk” datoteku OVDE.

4. Nakon preuzimanja Xposed Installer 3.0 Alpha 4 i odgovarajuće Xposed Installer ZIP datoteka, prebacite ih na MicroSD karticu ili memoriju telefona.

5. Na telefonu, putem menadžer datoteka aplikacije pronađite “XposedInstaller_3.0_alpha4.apk” datoteku i instalirajte je. Na priloženom linku imate uputstvo kako se instalira APK datoteka sa memorije telefona ili MicroSD kartice, a ako nemate aplikaciju menadžer datoteka (eng. file manager), na priloženom linku smo vam izdvojili pet najboljih:

>> Kako instalirati APK datoteku na Android uređaju? <<
>> Najbolje aplikacije za manipulaciju datoteka, odnosno najbolje File Manager aplikacije! <<

6. Zatim, ukoliko ste instalirali Xposed Installer, potrebno je da se prebacite u Custom Recovery. To možete obaviti kombinacijom tastera koji su predodređeni za vaš uređaj. U slučaju da ne znate koja je to kombinacija, pretražite “How to enter in Recovery on -model vašeg telefona-”.

7. Unutar Custom Recovery-a pronađite i instalirajte prethodno sačuvanu Xposed Installer ZIP datoteku koja odgovara vašem uređaju. Po završetku instaliranja (eng. flash), restartujte telefon.

8. Kada se telefon uključi, startujte Xposed Installer aplikaciju, preuzmite modul, aktivirajte, ga što će restratovati telefon, i uživajte.