Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati zvanični Android 4.1 JellyBean na ZTE Blade 5

Kako instalirati zvanični Android 4.1 JellyBean na ZTE Blade 5

Evo detaljnog uputstva koje će vam pomoći da vratite fabrički Android na svoj ZTE Blade V telefon!

Ovo je telefon koji se pored ZTE Blade III modela najviše prodaje preko mrežnih operatera kod nas! Samim tim, korisnici iz Srbije se često odlučuju da urade root, custom recovery i customROM na svoj ZTE Blade V. Iz želje da se nadograde na KitKat oni podvrgnu svoj telefon ozbiljnim radnjama gde prethodno ne urade rezervnu kopiju. Kada stvari krenu po zlu i kada customROM u jednom trenutku postane nestabilan, korisnici shvate da ne znaju kako da se vrate na staro.

Mi ćemo vam danas pomoći da to uradite. Zamolili bi smo vas da dobro obratite pažnju na svaki korak kako ne biste na kraju imali telefon sa oborenim sistemom. Takođe, ovo je metoda koju je objavio jedan programer na modaco.com portalu, tako da mi ne snosimo bilo koju odgovornost. Ako naiđete na neki problem možete nas kontaktirati, ali u slučaju da mi ne možemo da vam pomognemo, moraćete da se obratite na priloženom portalu. Uglavnom, ako sve uradite kako treba, nemate brige.



Za početak da razjasnimo nešto. Zvanični operativni sistem se može instalirati isključivo sa fabričkog recovery-a (eng. stock recovery), tako da bilo koji custom recovery (CMM) vam neće poslužiti. Ako već imate fabrički recovery onda preskočite prvo uputstvo.

Kako instalirati fabrički recovery (eng. stock recovery)?

1. Preuzmite ZTE USB drajvere sa liste koja će se nalazi na androidXDA.com sajtu.

2. Preuzmite i instalirajte Android SDK Tools sa ovog LINKA.

3. Preuzmite stock recovery sa ovog LINKA.

4. Kreirajte folder na radnoj površini vašeg računara i u njega kopirajte “adb.exe, fastboot.exe i GEN_EU_P825V20V1.0.0B12-recover.img”. Fastboot i adb.exe možete naći u okviru SDK tools-a.



5. Preimenujte “GEN_EU_P825V20V1.0.0B12-recover.img” u “recovery.img

6. Aktivirajte USB otklanjanje grešaka i povežite vaš telefon sa računarom putem USB kabla. Ako ne znate da aktivirate USB otkalanjanje grešaka OVDE imate detaljno uputstvo.

7. Instalirajte drajvere dok je telefon povezan.

8. Sada iz tog foldera koji ste kreirali startujte CMD. Evo kako: Držite desni šift taster i preko površine foldera kliknite desnim klikom. Pojaviće vam se padajući panel gde treba da kliknete na “open command window here”.



9. U CMD-u unesite komandu “adb reboot bootloader” i sačekajte da se telefon prebaci u fastboot stanje.

10. Sada u istom CMD prozoru unesite komandu “fastboot flash recovery recovery.img” i sačekajte da se stock recovery instalira.



11. Kada primetite da se instalacija završila, a obično traje nekoliko sekundi, u CMD prozoru unesite komandu koja će vam pomoći da restartujete telefon: “fastboot reboot

Čestitamo! Uspeli ste da instalirate stock recovery koji vam je neophodan ako želite da vratite fabrički Android na vašem ZTE Blade V telefonu.

Kako instalirati zvanični Android 4.1 Jelly Bean

1. Preuzmite Android 4.1 Jelly Bean sa ovog LINKA za svoj ZTE Blade V

2. Ako je spakovan u ZIP datoteci (uglavnom jeste) raspakujte “update.zip” i prebacite ga na MicroSD karticu.

3. Prebacite se u stock recovery dugim pritiskom na tastere za pojačavanje tona i uključivanje telefona.

4. U stock recovery-u dodirnite na “apply update from external storage

5. Zatim dodirnite na “update.zip” datoteku i potvrdom na “yes” instalirajte je.

6. Nakon instalacije restartujte svoj telefon.


Prvo pokretanje Android-a može potrajati od 5 do 15 minuta.
 Nadamo se da smo bili dovoljno jasni i da smo uspeli da vam pomognemo! Ako jesmo ne zaboravite da podelite ovaj tekst na svojim društvenim mrežama kako bi i vaši prijatelji znali da kako da reše svoj problem!