Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati zvanični Android 6 Marshmallow na Samsung Galaxy S6 ili Galaxy S6 Edge?

Kako instalirati zvanični Android 6 Marshmallow na Samsung Galaxy S6 ili Galaxy S6 Edge?

Korisnici Samsung Galaxy S6 i S6 Edge telefona već sada mogu okusiti Android 6 Marshmallow zahvaljujući ovom uputstvu. Evo šta treba da uradite!

Samsung je započeo javno testiranje Android 6 Marshmallow operativnog sistema sa TouchWiz korisničkim izgledom. BETA verzija Android 6 Marshmallow je namenjena isključivo Galaxy S6 i S6 Edge telefonima. Ako ste u Velikoj Britaniji, sve što treba da uradite je da se prijavite na BETA program gde ćete kasnije putem WiFi konekcije moći da se nadogradite na Android 6 Marshamllow.

 



Međutim, ako niste u Velikoj Britaniji, onda morate da uradite nešto drugo. Tačnije, morate da sami instalirate (eng. flash) specijalni firmware na način koji smo priložili ispod.

*Napomena

Portal PametniTelefoni.rs nije odgovoran ukoliko nešto krene naopako. Za sada ne postoji beleška o tome da je neko uspeo da upropasti svoj televon instalirajući BETA firmware na ovaj način, međutim postoji rizik na koji treba da budete spremni.

Uverite se da koristite telefon koji je otključan na sve mreže jer će u suprotnom biti izgubljen IMEI.

Kako podesiti telefon da bude kompatabilan sa Android 6 Marshmallow BETA firmware-om?

Svaki region ima svoj firmware. Tačnije, svaka država ima svoj firmware. To je najčešće zbog pratećih aplikacija koje nude mrežni operateri, ali i zbog nekih prilagođenih delova same Android platforme. Kada putem računara instalirate firmware, vi na svom telefonu možete instalirati bilo koji firmware, nevezano za to za koji je region ili državu namenjen. Shodno tome, na Galaxy S6 i S6 Edge je potrebno instalirati Android 5 LolliPop BTU UK firmware.

Sve dok imate odgovrajuće verzije Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge telefona, a to su SM-G920F i SM-G925F, nećete imati nikakvih problema oko instalacije Android 6 Marshmallow BETA firmware-a.



Flash-ovanje firmware-a ne bi trebalo da obriše sve vaše datoteke na telefonu. Ipak, savetujemo vas da napravite rezervnu kopiju telefona kako bi izbegli neprijatnu situaciju. Evo nekoliko uputstva koje vam mogu biti od koristi:

>> Kako napraviti rezervnu kopiju Android uređaja? <<

Evo šta je potrebno da uradite:

1. Sa priloženog linka preuzmite Android 5 LolliPop BTU UK Firmware za vaš telefon:

>> Samsung Galaxy S6 - SM-G920F <<
>> Samsung Galaxy S6 Edge - SM-G925F <<

2. Preuzmite Odin v3.10.7 sa priloženog linka:



>> Odin v3.10.7 <<

3. Raspakujte preuzeti firmware i Odin alatku.

4. Startujte Odin i putem tastera “PDA” pronađite i odaberite raspakovani firmware.

5. Kliknite na taster “Start” i sačekajte da se instaliranje Android 5 LolliPop BTU UK Firmware-a završi.



Detaljnije uputstvo o instaliranju firmware-a na Samsung Galaxy S6 i S6 Edge telefonu, pogledajte na priloženom video zapisu:

Šta uraditi kako bi putem WiFi konekcije preuzeli Android 6 Marshmallow nadogradnju?

1. Ponovićemo! Uverite se da imate Galaxy S6 ili S6 Edge, verzije SM-G920F / SM-G925F. Budite sigurni da je telefon otključan na sve mreže, tj. da je dekodiran kodom ukoliko je ranije bio kodiran.

2. Uverite se da vaš telefon pokreće Android 5 LolliPop BTU UK firmware. Kako biste bili sigurni u to, preuzmite "Sammobile Device Info" aplikaciju sa ovog LINKA. Zatim otvorite preuzetu plikaciju, pređite na "Firmware" isečak pa proverite “product code”. Taj kod bi trebao da bude ispisan zajedno sa "BTU" oznakom nakon dela teksta koji govori o modelu telefona.

3. Ako je BTU firmware pokreće vaš telefon, a naravno da ga pokreće budući da ste ga flash-ovali putem Odin alatke, onda preuzmite “Galaxy Care” aplikaciju sa ovog LINKA.

Aktivirajte opciju “Nepoznati izvori”, prebacite aplikaciju Galaxy Care na memoriju telefona i instalirajte je. OVDE imate uputstvo koje će vam pomoći da aktivirate opciju “Nepoznati izvori”.

4. Otvorite instaliranu Galaxy Care aplikaciju i prihvatite uslove korišćenja na ekranu dobrodošlice. Zatim dodirnite na “Next” i uputite se na početni ekran aplikacije.

5. Na vrhu početnog ekrana Galaxy Care aplikacije imate baner sa različitim opcijama. Prevucite prst preko njega više puta sve dok se ne pojavi naslov “Participate Galaxy Beta Program.” Tada, dodirnite na “Join” taster.

6. Odmah potom dodirnite taster za registraciju, prihvatite uslove i registrujte se. Voila! Uspeli ste! Nakon registracije biće dostavljen taster za preuzimanje Android 6 Marshmallow nadogradnje. Nekada se dešava da pristupanje BETA grupi potraje 24h zato budite strpljivi!