Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako isključiti Bixby na Samsung telefonima?

Kako isključiti Bixby na Samsung telefonima?

Evo kako da isključite kompletan Bixby servis na Samsung telefonima, uključujući taster, skraćenice i govorne komande.

Kada je Samsung lansirao Galaxy S8 liniju telefona, stigao nam je nov digitalni asistent zvani Bixby! Istina, on je daleko bolji od prethodnog, ne tako uspešno “Voice Assistant-a”, ali opet tako koristan kao što je jeste Google Assistant. Doduše, Bixby će mnogo više dići do izražaja sada kada je Samsung lansirao Galaxy Nome koji baziran upravo na tom digitalnom asistentu.

 



Međutim, dok sve ne dođe na svoje mesto, možda ne bi bilo loše isključiti Bixby. To govorimo jer u našem regionu Bixby dugo neće raditi onako kako radi u Americi ili nekim drugim zapadnim zemljama. Takođe, ljudi često pritisnu taster za Bixby jer se on nalazi odmah ispod tastera za kontrolu tona telefona.

Kako isključiti Bixby glasovne komande?

Bixby digitalni asistent je podeljen u dve sekcije, na Bixby Home stranicu i na Bixby Voice. Bixby Voice je zapravo sekcija se zapravo odnosi na glasovne komande korisnika. Naime, kada pritisnete i zadržite “Bixby” taster, asistent će početi da osluškuje ono što govorite kako bi izvršio komandu. Kako bi u celosti isključili Bixvy digitalnog asistenta, potrebno je da isključite i Bixby Voice sekciju. Evo kako da to uradite:

1. Pristupite početnoj stranici Samsung telefona i prevucite prst sa leve na desnu stranu ekrana kako bi pristupili Bixby Home stranici.

2. Potom dodirnite na “tri tačkice” taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

3. U padajućem panelu izaberite opciju “Settings”.

4. I na kraju jednostavno deštiklirajte “Bixby Voice” tj isključite ga dodirom na prekidač.



Kako isključiti Bixby taster?

Sada kada je isključen Bixby Voice, vreme je da deaktivirate aktivnost tastera koji posvećen ovom digitalnom asistentu. To možete da uradite na sledeći način:

1. Pritisnite “Bixby” taster kako bi pristupili samoj Bixby stranici.

2. Potom dodirnite na “mehanički točkić” taster koji se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.



3. I na kraju jednostavno deaktivirajte Bixby taster dodirom na prvi prekidač koji vam se niza na listi.

Kako isključiti Bixby stranicu?

Budući da smo isključili Bixby taster i Bixby Voice, vreme je da se ukloni i ta Bixby Home stranica koja boravi odmah sa leve strane početnog ekrana. Da biste to postigli potrebno je da uradite sledeće:

1. Dodirnite i zadržite prst na prazno polje jednom kada se nađete na početnom ekranu samog telefona.



2. Kada se pojave dodatne opcije, prevucite prst sa leve strane ekrana na desnu.

3. I na kraju, isključite prekidač koji se je smešten u gornjem desnom uglu Bixby Home stranice.

To je to! Uspešno ste se otarasili Bixby stranice, glasovnih komandi i posvećenog Bixby tastera. A ako biste želeli da dodelite potpuno novu funkcionalnost Bixby tastera, onda pogledajte priloženo uputstvo. Mi ga koristimo za pokretanje Facebook aplikacije.

>> Kako promeniti namenu Bixby tastera na Samsung telefonima? <<