Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako isključiti pozadinske procese pomoću aplikacije “RunInBackgroundSetter”?

Kako isključiti pozadinske procese pomoću aplikacije “RunInBackgroundSetter”?

Evo kako da na Android uređajima zabranite neke pozadinske procese na jedan brz i lak način, koristeći “RunInBackgroundSetter” aplikaciju!

Android 7 Nougat platforma je donela toliko novih mogućnosti koje su praktično skrivene za krajne korisnike. U suštini, najveća promena kod Android 7 Nougat operativnog sistema u odnosu na Android 6 Marshmallow je još veća sloboda i pouzdanost u radu!

 



Shodno tome, postoji način da se pomoću ADB komandi ograniče tj. trajno zaustave neki procesi koji rade u pozadini Android platforme. Zanimljivo je to nije potrebno prethodno root-ovati uređaj kako bi sve moglo da se obavi. Međutim, programer i član XDA-developers.com sajta je rešio da napravi aplikaciju koja će to na brz i lak način omoćiti korisnicima da urade. Ali,ta aplikacija ipak zahteva root.

U ovom tekstu ćemo vam reći kako da isključite pozadinske procese koristeći “RunInBackgroundSetter” aplikaciju, na root-ovanim Android 7 Nougat uređajima. A u nekim od narednih tekstova ćemo vam pokazati kako da to isto uradite koristeći ADB komante, na uređajima koji nisu root-ovani. Pa da krenemo…

1. Prvo preuzmite aplikaciju sa ovog LINKA i instalirajte je sa memorije telefona.

2. Potom je pokrenite i odobrite pristup root-u.

3. Sačekajte da se izlistaju pozadinski procesi.



4. Jednostavno pronađite one procese koje želite da “likvidirate” i dodirnite na prekidač.

Imajte na umu da bi tada ispod prekidača trebalo da biše “Ignore” kako bi bi proces bio isključen.