Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako izbrisati notifikaciju koja fabrički ne može da se ukloni?

Kako izbrisati notifikaciju koja fabrički ne može da se ukloni?

Svi mi dobro znamo kako da uklonimo obaveštenja koja nam stižu. Ili im pristupimo, ili prevučemo prstom preko njih i gotova priča. Međutim šta ako dobijete obaveštenje koje uklanja jedino po uspešno obavljenom poslu? U tom slučaju je potrebno da znate sledeće.

Obaveštenja o novoj verziji Android-a se ne mogu tek tako obrisati. Ako ne želite da instalirate novu verziju, to obaveštenje se iznova i iznova pojavljivati sve dok to ne uradite. Ipak postoji način da se to reši.

 



Bukavalno svako obaveštenje koje vam se prikaže u notifikacionom panelu se može ukloniti. Postoje razni načini da se to obavi i svi nose neke svoje prednosti i nedostatke. Mi smo rešli da vam pokažemo kako na najbrži način da uklonite obaveštenje koje se nemože ukloniti tek tako. Za ovo vam nije potrebna nikakva modifikacija, niti root, niti aplikacija. Sve što je potrebno je nekoliko sekundi. Shodno tome bacimo se na “težak” posao:

1. Kada vam stigne obaveštenje koje ne možete ukloniti pristupivši mu ili prevlačenjem prsta preko njega, potrebno je da dugim dodirom pritisnete na njega sve dok se ne pojavi “Informacije o aplikaciji”.

2. Kada se pojavi dodatna opcija u svojstvu “Informacije o aplikaciji” jednostavno dodirnite na nju.

3. Tada ćete biti preusmereni direktno do aplikacije koja je zadužena za izdavanje obaveštenja koje vas iritira. Kako biste izbrisali obaveštenje i zaustavili da se ponovo pojavljuje, dodirnite na taster “prinutno zaustavi”, a zatim na “onemogući”.

Aplikacija će biti deaktivirana, obaveptenje obrisano i cela zbrka rešena. Ukoliko to nije sistemska aplikacija, umesto “onemogući” pisaće “deinstaliraj”.

U slučaju da čak ne možete onemogućiti dotičnu dosadnu aplikaciju, jedino rešenje je da obrišete. Sistemske aplikacije se ne brišu kao one koje mi instaliramo, već potrebno to odraditi na malo drugačiji način. Na priloženom linku imate uputstvo koje će vam pomoći da obrišete bilo koju sistemsku aplikaciju. Sve što je potrebno da uradite je da zapišete koja vam aplikacija dosađuje i potom da ispratite priloženo uputstvo:



>> Kako izbrisati sistemsku ili preinstaliranu aplikaciju!? <<

>> Kako obrisati sistemske aplikacije na Android telefonu? <<