Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako izvaditi listing za mts mrežu? [Postpaid / Prepaid]

Kako izvaditi listing za mts mrežu? [Postpaid / Prepaid]

Evo kako da za vaš broj telefona, koji je u mts mreži, pogledate koliko je interneta, poziva ili poruka iskorišćeno u tekućem ili u prethodna tri meseca.

Vađenje listinga je ranije zahtevalo od korisnika mnogo više utrošenog vremena nego danas! Ranije zaposleni mts-a jednostavno nisu smeli tek tako da izdaju listing dok se pre toga ne uvere da se ne radi o zloupotrebi.

 No, budući da se tehnilogija razvija, a birokratija zajedno sa njim, svi korisnici mts mreže sada mogu vrlo brzo i lako doći do listinga za svoj broj telefona. Doduše, mogućnosti prepaid i postpaid korisnika se malo razlikuju, prosto zbog tehničkih razloga.

Pa tako, postpaid korisnici mogu izvući listing samo za prethodna tri meseca, ne i za tekući. Dok sa druge strane prepaid korisnici mogu izvući listing za prethodna dva meseca, ali i za tekući.

>> Kako podesiti parametre za mobilni internet? (MTS mreža) <<

Ono što treba imati na umu je da se dešava da ostvareni saobraćaj kod prepaid korisnika u poslednjih dva sata nekada neće biti vidljiv. Sa druge strane, postpaid korisnici moraju da sečakaju da prođe deseti u mesecu kako bi mogli da izvuku listing za prethodni mesec.

Pa, hajdemo da pogledamo kako procedura vađenja listinga izgleda i šta je potrebno da imate:

*Napomena- Šifra koju prilikom izvlačenja listinga dobijete za potvrdu vašeg identiteta važi u narednih 30 minuta.

- U toku dana možete izvući listing maksimum pet puta.

Kako izvaditi listing za mts broj?

1. Prvo pristupite ovom linku:

>> Moj listing - mts <<2. Potom odaberite *pozivni broj.

3. U produžetku pozivnog broja unesite vaš broj telefona. Naravno, bez ponovnog unosa pozivnog broja.4. Kliknite na “Poašlji šifru” taster i sačekajte da vam stigne kod putem SMS-a.

5. Kada vam stigne kod, jednostavno ga unesite u prazno polje u produžetku naslova “Šifra”.

6. I na kraju kliknite na “Listing” taster po unosu koda koji vam je stigao putem SMS.

To je to! Uspešno ste “izvukli” koji prikazuje internet saobraćaj, kao i razmenu poziva i poruka.

*Ne treba da vas zbuni to što postoje pozivni brojevi ostalih mrežnih operatera jer mts u svojoj bazi ima mnogo migracija. Samim tim, broj telefona koji ima pozivni iz mts mreže, a migrirao je u Vip ili Telenor neće ne može da dobije listing putem ovog alata.