Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako kontrolisati telefon putem SMS poruka?

Kako kontrolisati telefon putem SMS poruka?

Evo kako da kontrolišete aktivnosti telefona putem SMS poruka. Da uključite ili isključite neku funkciju jednostavnim slanjem SMS poruke.

Mnogi ne znaju da postoji mogućnost kontrolisanja telefona putem SMS poruka. To podrazumeva aktiviranje ili deaktiviranje GPS i WiFi modula, preuzimanje informacija o bateriji telefona, i još mnogo drugih stvari.

 



Ljudi to uglavnom koriste u situacijama kada imaju dva različita teleofna, poslovni i privatni. Ili kada postoji grupa poslovnih telefona među kojima je jedan od kao administrator, kontrola i monitoring je vrlo jednostavan i bez interneta, koristeći samo SMS.

Evo kako ceo proces izgleda:

1. Prvo sa Google Play prodavnice preuzmite aplikaciju “Memote”.

2. Potom pokrenite aplikaciju i prijavite se putem Google-a. Niste do duše u obavezi da se prijavljujete. Možete taj korak i da preskočite.

3. Sada postavite lozinku za Memote. Jako bitno jer ćete koristiti tu lozinku putem drugih uređaja kroz SMS.



4. Kada postavite lozinku ispratite navođenja i aplikaciji dodelite sve neiphodne dozvole za rad.

5. Na kraju, kada sve postavite kako treba, prikazaće vam se početna stranica sa raznim funkcijama tj aktivnostima koje možete da daljinski inicirate. Sve te aktivnosti imaju svoje SMS komande koje vam omogućavaju da daljinski kontrolišete telefon putem SMS poruka.



6. Dodirnite na željenu aktivnost, recimo da isključite ili uključite WiFi, i pogledajte koja komanda predodređena za to. Vi možete da koristite podrazumevanu komandu, a možete da podesite neku svoju što svakako super jer ćete je tako lakše zapamtiti.

7. Sa da nekom drugom telefonu pokrenite aplikaciju za SMS dopisivanje i napišite sledeće
Memote=”vaša lozinka”

“Koamnda za željenu aktivnost”.



8. Dakle bitno je da shvatite da prvo kucate “Memote=” pa onda nakon znaka jednakosti ide lzinka koju ste postavili za Memote aplikaciju.

9. Ispod “Memote=LOZINKA” ide komanda koju ste postavili za određenu aktivnost telefona. Pogledajte ispod jedan konkretan primer:
Memote=PametniTelefoni.rs
IskljuciWiWi

10. Inače, bez problema možete putem jedne SMS poruke poslati više komandi. Samo je potrebno ispod “Memote=LOZINKA” nizati komande koje vam odgovaraju, jedna ispod druge.

11. Na kraju samo unesite broj telefona i pošaljite SMS sa komandama.

To je to! Iako zvuči da je sve previše komplikovano, to baš i nije. Nadamo se da će vam ovo uputstvo biti od koristi. Ukoliko imate neko pitanje postavite nam ga u komentarima ovog osta.