Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti besplatan UniFi Travel internet u inostranstvu? (VIDEO)

Kako koristiti besplatan UniFi Travel internet u inostranstvu? (VIDEO)

Evo kako da potpuno besplatno imate internet na telefonu dok ste u inostranstvu! UniFi vam to omogućava u Srbiji i regionu, a sa UniFi Travel ste mirni u zemljama van Balkana.

Mi smo već pisali o UniFi internetu jer smo tom SBB uslugom već dugo veoma zadovoljni pa smo to hteli da podelimo sa vama. Međutim, u međuvremenu je SBB kompanija proširila svoju regionalnu UniFi mrežu sa najvećom WiFi mrežom na svetu, sklopivši ugovor sa iPass kompanijom! Shodno tome, rešili smo da vam ponovo napišemo tekst i upoznamo vas sa novim SBB servisom koji se naziva “Unifi Travel”.

 



>> Kako koristiti besplatan UniFi internet bilo gde u Srbiji? <<

>> Kako da koristite Android telefon dok ste u inostranstvu? <<

Prvo da razjasnimo zašto smo u naslovu napisali “besplatan” UniFi Travel internet? Pa… Svi SBB korisnici koji imaju “Trio Gold, Gold Extra i Gold Premium” pakete potpuno besplatno mogu koristiti UniFi Travel u zemljama u kojima je to dostupno. Doduše, plaćeno je to sve kroz mesečnu pretplatu samog paketa, ali opet lepo je to što SBB nije menjao visinu pretplate bez obzira na dostupnost novog servisa.

>> Kako izmeriti protok interneta na telefonu? <<

>> Šta je EDGE, 3G i 4G i kako na telefonu izabrati jednu od ovih konekcija? (VIDEO) <<

>> Kako pronaći besplatnu WiFi konekciju!? <<



Šta konkretno nudi UniFi Travel serivs?

UniFi Travel nudi mogućnost povezivanja na internet putem WiFi pristupnih tačaka koje se nalaze na 60 miliona različitih lokacija, na celoj planeti! To praktično znači da je pokrivena skoro svaka popularna turistička destinacija i šire.

UniFi Travel možete čak koristiti u avionima i vozovima jer su podržane WiFi pristupne tačke mahom prisutne kod većine reputabilnih prevoznika. Ono što je super je to da se mreža dostupnih WiFi pristupnih tačaka iz dana u dan širi te će UniFi Travel moći da se koristi na znatno više lokacija i zemalja. Mada, moramo priznati da trenutno ovih 120 zemalja uopšte nije malo.

Super je to što protok UniFi Travel interneta tj. njegova brzina nije preniska te je surfovanje internetom krajnje zadovoljavajuće. Dovljno za korišćenje Facebook, Twitter, Viber i njima sličnim aplikacija. Za Google Mape ili Here WeGo navigaciju, internet je sasvim dovoljno brz. Što bi se reklo, da posluži! Isto tako, niste ograničeni po pitanju paketnih podataka. Dakle, možete računati na UniFi Travel internet tokom celog boravka u inostranstvu.

>> Kako pojačati WiFi signal na telefonu? <<



>> Kako da podelite internet pomoću pametnog telefona? <<

>> Kako smanjiti potrošnju interneta na Android telefonu? <<

Kako aktivirati UniFi Travel servis?

Pa, ako ste do sada koristili UniFi u Srbiji, onda ćete se bez problema snaći i u inostranstvu. Prvo što treba da uradite je da se uverite da li vam je taj servis aktivan ili ne. To ćete znati jednom kada utvrdite koji paket trenutno koristite. Znači, ako koristite “Tiro Gold, Gold Extra i Gold Premium” paket, onda nemate brige. Ako ipak ne koristite te pakete, onda je potrebo aktivirati UniFi Travel.



Lepa vest je što SBB trenutno poklanja 30 dana probnog perioda, bez ikakve doplate tj. finansijske nadoknade. Sve što treba da uradite je da aktivirate promociju klikom na ovaj LINK.

Inače, korišćenje UniFi interneta, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, nije moguće ukoliko nemate kreiran SBB nalog. To govorimo jer se pomoću korisničkog imena i lozinke svog SBB naloga prijavljujete na sam UniFi, odnosno UniFi Travel.

U slučaju da ovaj tekst čitate u trenutku kada promocija više nije aktivna, onda je potrebno aktivirati UniFi Travel paket klikom na ovaj LINK po ceni od 299 dinara mesečno. Takođe je bitno da imate registrovan SBB nalog kako bi mogli da aktivirate i koristite dodatak.

>> Ako koristite internet preko SIM kartice onda ovo treba odmah da isključite! <<

>> Kako bežično podeliti internet sa vašeg desktop ili laptop računara kako biste ga koristili na telefonu ili tabletu? <<

>> Kako podesiti WiFi pristupnu tačku kako bi internet na vašem telefonu i tablet računaru bio stabilniji i brži! <<

Kako koristiti UniFi Travel?

OK, aktivan vam je UniFi Travel dodatak, šta sada? Pa, prvo preuzmite UniFi Travel aplikaciju sa priloženog linka:

Android

>> UniFi Travel <<

iOS

>> UniFi Travel <<

- Potom pokrenite aplikaciju i dodirnite na isečak “UniFi Tavel” koji se nalazi na dnu ekrana, koji ima ikonicu u obliku malog aviočića. Kada se pojavi stranica za prijavljivanje, jednostavno unesite svoj email kojim ste kreirali SBB nalog i lozinku putem koje se prijavljujete na svoj SBB nalog.

- Sačekajte da se vaš uređaj registruje na UniFi Travel servis. To može potrajati par minuta. Jednom kada budete bili u blizini UniFi-WiFi tačke, telefon će vas automatski povezati i obavestiti vas o tome tj. na koju WiFi pristupnu tačku ste povezani.

*Napomena

Kada je reč o iOS uređajima, oni imaju još jedan dodatan korak. Nakon prijavljivanja na UniFi Travel isečak u okviru UniFi UG aplikacije, potrebno je pronaći UniFi pristupnu tačku, otići do nje kako bi bili u njenom odmetu i pristupiti WiFi podešavanjima kako bi dodirnuli na pristupnu tačku koja je označena sa "UniFi" u produžetku svog imena. Dakle, potrebno je samo dodirnuti na povezivanje na UniFi-WiFi iz samog podešavanja. 

- To je to! Nadamo se da smo vam pomogli oko problema “kako koristiti besplatan internet u inostranstvu”. Ako imate bilo kakva iskustva sa UniFi Travel servisom podelite to sa nama u komentarima a mi ćemo upotpuniti tekst čim saberemo sve korisne komentare.