Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti „Jednostavan režim“ na Samsung Galaxy?

Kako koristiti „Jednostavan režim“ na Samsung Galaxy?

Koliko god pametni telefoni bili neverovatni, ne čudi što su nekim korisnicima previše komplikovani. Samsung Galaxy telefoni imaju funkciju koja pojednostavljuje korišćenje. Ako vi ili neko koga poznajete imate ovaj problem, ovo vam može pomoći.

Dakle, šta je „Jednostavan režim“ na Samsung Galaxy telefonima? Kao što i samo ime govori, „Jednostavan režim“ je poseban režim koji vrši nekoliko promena u interfejsu radi jednostavnijeg korišćenja pametnog telefona. Usmeren je na ljude sa slabim vidom i ljude koji imaju problema sa korišćenjem ekrana na dodir.

 



Pre svega „Jednostavan režim“ čini čitav korisnički interfejs većim. To znači veće ikone početnog ekrana, veći tekst, veće kontrole za navigaciju i veću tastaturu. Ove promene se primenjuju na celom telefonu.

Easy Mode.

Zatim, „Jednostavan režim“ ima svoj poseban pokretač početnog ekrana (eng. Launcher). Kao što je prethodno pomenuto, ikone su veće, plus tu je i lako uočljivo dugme „Aplikacije“ (eng. Apps) za celu listu aplikacija. Prva stranica poćetnog ekrana sa leve strane posvećena je prečicama za lakše pozivanje ili slanje poruka prijateljima i porodici.

Without Easy Mode.

I na kraju, odlaganje dodira i zadržavanje je duže kako bi se sprečile slučajne radnje. Dužina odlaganja se može prilagoditi. Pored toga što je tastatura veća, prebačena je i u temu visokog kontrasta.

Sve ove promene zajedno čine vaš Samsung Galaxy telefon mnogo lakšim za upotrebu, a sve se to aktivira jednim prekidačem.



Kako se koristi „Jednostavan režim“ na Samsung Galaxy telefonima

Omogućavanje jednostavnog režima na Samsung telefonu je jednostavno, ali postoji nekoliko stvari koje ćete želeti da znate nakon što uključite ovaj režim. Ali hajde prvo da ga aktiviramo:

  1. Prevucite jedanput od vrha ekrana nadole i dodirnite ikonu zupčanika.

  1. Izaberite „Ekran“ (eng. display) u okviru podešavanja telefona.

    Select

  1. Pomerite se nadole i izaberite „Jednostavan režim“ (eng. easy mode).

    Scroll down and select



  1. Zatim uključite prekidač i videćete da se korisnički interfejs odmah uvećao.

    Now simply toggle the switch on and you'll see the UI immediately enlarge.

  1. Na ovaj načim smo omogućili „Jednostavan režim“. Na ovom istom ekranu postoji nekoliko stvari koje možete prilagoditi. Prvo odlučite koliko želite da bude „Kašnjenje nakon dodira i držanja“ (eng. touch and hold delay).

    Decide how long you want the

  1. Zatim uključite ili isključite temu „Tastatura visokog kontrasta“ (eng. high contrast keyboard). Ako želite, dodirnite boju i odaberite temu koju želite da koristite.

    Turn the



  1. To je to što se tiče podešavanja „Jednostavnog režima“. Zatim ćemo se vratiti na početni ekran i prilagoditi pokretač „Jednostavnog režima“. Prevucite do krajnje leve stranice početnog ekrana da biste videli prečice za kontakte.

    Swipe over to the left-most home screen page to see the people shortcuts.

  1. Dodirnite jednu od praznih prečica da biste izabrali kontakt, a zatim odaberite „Kreiraj kontakt“ (eng. create contact) ili „Dodaj postojeći kontakt“ (eng. add existing contact). Od vas će biti zatraženo da popunite detalje kontakta ili da izaberete neki sa liste kontakata.

    Tap one of the empty shortcuts to select a contact, then select

  1. Još jedan zgodan alat možete pronaći na krajnjoj desnoj stranici početnog ekrana. Aplikacija „Lupa” (eng. magnifier) otvara pretraživač koji vam omogućava da lako uvećate stvari u realnom vremenu. Ako npr. imate problema sa čitanjem sitnog teksta u časopisima, ovo je odličan alat za vas.

    Magnifier app in action.

Time završavamo uputsvo za korišćenje „Jednostavnog režima”! Ova funkcija može olakšati korišćenje pametnog telefona svima kojima je to potrebno.