Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti MicroSD i dve SIM kartice na telefonima sa hibridnim uloškom? (VIDEO)

Kako koristiti MicroSD i dve SIM kartice na telefonima sa hibridnim uloškom? (VIDEO)

Evo kako da koristite MicroSD i SIM karticu odjednom na telefonima koji podržavaju ili dve SIM kartice ili jednu SIM karticu i MicroSD.

U poslednje vreme proizvođači telefona praktikuju korišćenje hibridnog uloška za SIM i MicroSD karticu. To rade zato što ne žele da uskrate korisnika ni za jedno, ni za drugo. Na taj način ostavljaju mogućnost svima da sami izaberu da li će telefon koristiti sa dve SIM kartice ili sa jednom SIM i MicroSD karticom.

 



Super zar ne? Ipak, ako malo bolje razmislite, shvatićete da je moguće koristiti i dve SIM kartice i jednu MicroSD karticu. Kako? Pa, budući da telefon može uporedo da koristi sva tri slota i da je to softverski moguće, potrebno je fizički umetnuti sve tri komponente tj. dve SIM i jednu MicroSD karticu. Evo “tajne” koju su nam do sada malo njih otrkili.

*Napomena

Mi ne snosimo odgovornost ukoliko nešto krene naopako. Treba da znate da na ovaj način možete oštetiti MicroSD ili SIM karticu. Takođe, vodite računa prilikom ubacivanja uloška u telefon jer ukoliko niste dobro utanjili MicroSD karticu, pinovi mogu biti oštećeni.

Резултат слика за Dual Sim and MicroSD card working Same time

Kako napraviti MicroSD/SIM karticu?

1. Obeležite čiš tako da kasnije možete da prepoznate njegovu orijentaciju.

2. Zatim je potrebno izolovati čip sa kućišta SIM kartice. To možete uraditi preciznim izesacnjem makazama kućišta do same ivice čipa. A potom zagrejavanjem plastike na dve sekunde možete čip lako odvojili od nje.



3. Kako bi čip dobro legao na MicroSD karticu, savetujemo da šmirglom utanjite površinu na koju će čip biti smešten. Ovaj korak možete preskočiti, međutim postoje opasnost da će se čip zaglaviti u ležište telefona kada ubacite hibridni uložak. Na priloženoj fotografiji možete videti gde čip treba da se zalepi kako bi znali gde da šmirglate.

3. Kada blago utanjite površinu MicroSD kartice, nanesite lepak i zalepite čip. Možete koristiti super lepak ili neki drugi koji je malo otporniji.

4. Nakon nekog vremena, kada se lepak osuši, testirajte svoju “MicroSD/SIM” karticu tako šte ćete je umetnuti u uložak, a kasnije uložak ubaciti u telefon. Imajte na umu da treba veoma pažljivo ubaciti uložak u telefon kako ne bi oštetili pinove. Dakle, ukoliko ne uspete bez prevelike sile da ubacite uložak, onda niste dovoljno utanjili MicroSD karticu.



Evo video priloga YouTube korisnika “RoyTecTips” koji prikazuje celu proceduru: