Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti miša i tastaturu na telefonu i računaru u isto vreme!

Kako koristiti miša i tastaturu na telefonu i računaru u isto vreme!

Evo kako da sinhronizujete svoj telefon sa računarom kako bi koristili jednu tastaturu i miša na oba uređaja.

U suštini je svima poznato to da je moguće povezati miša i tastaturu sa telefonom ili tabletom. Za to se uglavnom koristi OTG kable koji omogućava povezivanje svih USB periferija sa Android uređajem. Super je to! Pogotovu kada je tablet u pitanju. Međutim, šta ako želite da koristite jednu tastaturu i jednog miša na dva uređaja: i na računaru, i na Android uređaju?

 



Pada li vam šta na pamet? Imate li ideju kako bi to mogli da uradite? Mislite da nije moguće? Pa… Moguće je, a verovali ili ne, root nije potreban. Evo šta treba da radite.

>> Šta je OTG kabal i kako ga koristiti? <<

>> Kako koristiti Android uređaj kao računar!? Zajedno sa tastaturom, mišem i monitorom… <<

>> Kako koristiti telefon umesto miša ili tastature? [iOS, Windows Phone, Android] <<

Kako instalirati i postaviti DeskDock na računaru i telefonu? 

1. Prvo aktivirajte opciju “USB otklanjanje grešaka” na svom Android uređaju. Ako ne znate kako se to radi, OVDE imate detaljno uputstvo.

2. U slučaju da drajveri za vaš telefon nisu instalirani na vašem računaru te kasnije naiđete na problem pri povezivanju, onda se vratite na ovaj korak i preuzmite drajvere sa ovog LINKA.



3. Takođe, ako do sada niste instalirali ADB i Fastboot na svom računaru, onda to sada uradite. OVDE imate detaljno uputstvo kako se to radi.

4. Sada preuzmite DeskDock PRO aplikaciju na svom telefonu. Ona se plaća 6$, ali… Ako baš ne možete da je kupite, mi smo se potrudili da vam obezbedimo plaćenu verziju potpuno besplatno. OVDE je možete preuzeti, a da biste je instalirali, neophodno je da aktivirate opciju “Nepoznati izvori” na vašem telefonu. Ako ne znate kako se to radi, OVDE imate detaljno uputstvo.

5. Instalirajte “Java Runtime Environment” ukolito to do sada niste uradili. Na ovom LINKU imate sve što vam je potrebno.



6. Potom sa ovog LINKA preuzmite DeskDock program  na svom Windows/Mac/Linux računaru. Na ovom možete preuzeti program.

7. Da biste sinhronizovali telefon sa računarom, prvo ih povežite USB kablom.



8. Zatim pokrenite DeskDock program na računaru pa na Android uređaju.

9. Prevucite prst sa desne strane na levu, preko ekrana telefona, i dodirnite na taster “Connect” koji se nalazi na dnu ekrana.

10. Sada na telefonu dodelite dozvole koje se od vas traže i sačekajte da se sve sinhronizuje.

10. Ako su drajveri instalirani kako treba, onda bi sve trebalo da radi bez greške.

11. U podešavanju DeskDock programa na računaru možete podesiti sa koje strane od ekrana računara se nalazi vaš android telefon radi orijentacije.