Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti telefon kao web kamericu na računaru?

Kako koristiti telefon kao web kamericu na računaru?

Želite da stari telefon pretvorite u web kamericu ili u nadzorni sistem? Nije problem, sve što vam je potrbno je internet! Pogledajte kako.

Obzirom da industrija pametnih telefona veoma brzo napreduje, uopšte nije čudno to što sada imamo mnogo starih telefona sa 3 MPx kamericom koji stoje negde zatureni u fioci ili gde već. Pored činjenice da mogu poslužiti kao 3G ruter, oni mogu poslužiti i kao bežična web kamera ili sigurnosna kamera. Ukoliko želite da svoj stari telefon koristite kao 3G ruter OVDE pogledajte kako.  

 



Ako ste očekivali uputstvo od dve stranice, pogrešili ste. Sve što trebate da učinite je da instalirate IP Webcam aplikaciju na svom Android telefonu, a možete je preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

1. Nakon preuzimanja i instalacije, povežite stari telefon sa vašom WiFi pristupnom tačkom i startujte aplikaciju.

2. U aplikaciji pokrenite server dodirom na taster “Start Server”.

3. Odmah po pokretanju servera pojaviće vam se IP adresa koju treba da otkucaate u internet pregledaču na vašem računaru.

Sada kada ste uspostavili komunikaciju sa telefonom, vrlo lako možete da manipulišete kamericom koristeći je za video nadzor ili za Skype i slične programe. Što se tiče video nadzora za pregled vam savetujemo da koristite izvor “Browser” ili “Java”.