Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako koristiti WhatsApp aplikaciju sa telefona na računaru?

Kako koristiti WhatsApp aplikaciju sa telefona na računaru?

Evo kako da se dopisujete sa svim svojim WhatsApp prijateljima preko računara…

WhatsApp je veoma popularan servis za dopisivanje, a od skorije i za pozivanje. Obožavamo da koristimo WhatsApp jer nije natrpan nekim nepotrebnim funkcijama. Takođe, dopada nam se sam korisnički izgled.

 



Međutim, danas gotovo svi servisi za dopisivanje imaju aplikacije za svaku vrstu platforme. Recimo Viber možemo koristiti na telefonu, desktop računaru, Windows 8 tablet računaru i slično. To znatno olakšava dopisivanje i korišćenje tih servisa jer nismo usko vezani za naš telefon.

>> WhatsApp je dobio nove mogućnosti koje će dopasti mnogima, a pogotovo devojkama! <<

>> Kako sakriti WhatsApp fotografije iz galerije? <<

Znate i sami kako je nezgodno kada vam stigne poruka na WahtsApp dok ste u drugoj sobi za računarom, u sred nekog posla. Nedavno je omogućeno korišćenje WhatsApp aplikacije preko weba. Sve što je potrebno je da sinhronizujete telefon sa web aplikacijom. U suštini, ukoliko na telefonu nemate podešenu WhatsApp aplikaciju i aktiviran nalog, onda ništa od web WhatsApp aplikacije. Zato smo rešili da napravimo ovo uputstvo i svim korisnicima WhatsApp aplikacije pokažemo kako da preko računara koriste ovaj servis.

1. Instalirajte WhatsApp na svoj telefon, ukoliko do sada to niste obavili. Na priloženom linku imate detaljno uputstvo:

>> Kako instalirati WhatsApp <<

2. U internet pregledaču ukucajte web.whatsapp.com ili kliknite na priloženi link:



>> WhatsApp Web <<

3. Kada pristupite WhatsApp web stranici pojaviće vam se veliki QR kod koji treba da skenirate putem telefona. Da bi ste to uradili ispratite sledeće korake.

4. Startujte WhatsApp i dodirnite na ikonicu za dodatne opcije (tri vertikalne tačkice) koja se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.



5. U padajućem panelu dodirnite na “Whats Web”

6. Tada će se aktivirati kamera i QR skener. Uperite ga ka ekranu vašeg računara prema priloženom QR kodu.



7. Čim telefon prepozna QR kod, WhatsApp preko weba će se učitati gde će se prikazati celokupan korisnički izgled.