Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako kupiti aplikacije ili igrice putem Google Play prodavnice?

Kako kupiti aplikacije ili igrice putem Google Play prodavnice?

Evo kako izgleda proces kupine putem Google Play prodavnice…

Google Play prodavnica sdrži mnogo sadržaja koji je besplatan. Međutim, tu ima raznih aplikacija, muzike, filmova, igrica itd. za šta je neophodno izdvojiti određenu sumu novca tj. kupiti ih. Primera radi, pojedine aplikacije mogu da budu znatno korisnije ukoliko ih kupite jer dolaze sa brojim pogodnostima i dodatnim opcijama.

 



Obično onaj sadržaj koji se plaća nudi nešto više. No, moramo da napomenemo da to nije baš u uvek slučaj. Nekada se dešava da sadržaj koji se kupuje i nije baš toliko bolji od onog koji ide besplatno. Naš savet je da uvek probate besplatnu verziju, pa ako vam se dopadne ono što nudi, onda kupite punu verziju, Onu koja se plaća. Na taj način ćete dobiti neku funkciju više, a i podržaćete programere ili programerske kuće u tome da nastave svoj rad.

Sve u svemu, pojedini korisnici smatraju da je proces kupovine putem Android uređaja komplikovan. Mi se ne možemo složiti time, jer nam se nekako čini jednostavnijim od putem web-a. U tom duhu, želimo da vam pomognemo i rasteretimo vas straga od kupovine na Google Play prodavnici. Evo koji su koraci do uspešne kupovine:

1. Pokrenite Google Play prodavnicu.

2. Pristupite dodatnim opcijama dodirom na “tri horizontalne crtice” taster koji je smešten u gornjem levom uglu ekrana.



3. U panelu sa opcijama koji će se pojaviti u levom delu ekrana dodirnite na opciju “Nalog” pa na način plaćanja.

4. Potom dodirnite na “Dodaj kreditnu ili debitnu” karticu i ispratite navođenje koje podrazumeva unošenje informacija o vašem deviznom račnunu.



Imajte na umu da ne možete koristiti bilo koju karticu za online kupovinu. Mi smo u ovom slučaju za primer koristili “Visa Virtual Account” karticu. Takozvanu “internet karticu”. Na njoj je čak i napomenjeno “Internet use only”.

5. Sada pretražite aplikaciju ili sadržaj koji želite da kupite. Mi ćemo ovaj put iskoristiti Google-ovu promociju koja važi za Google Play Music servis. Naime, pretplatom na taj servis se u stratu dobija 3 meseca besplatnog korišćenja, gde se kasnije naplaćuje oko 7€ mesečno.



U svakom slučaju, procedura je ista, bilo da se odmah plaća ili da je pretplata u početku besplatna.

6. Dakle dodirnite na taster “Pretplati me” ili “Kupi”, potpuno je sve jedno.

7. Potom će od vas biti zatraženo da uneste lozinku koju koristitie za svoj Google nalog.

8. Unošenjem lozinke i dodirom na taster potvrdi ste praktično izvršili transakciju.

9. Potom će vam se pojaviti prozor koji vas poziva da odredite pojedine sigurnosne mere. Pročitajte šta se nudi pa na osnovu toga i svojih potreba donesite odluku koji ćete taster dodirnuti.

10. To je to! Uspešno ste obavili kupovinu ili se pretplatili na neki od servisa, u ovom slučaju muzički.

Nadamo se da smo uspeli da vam približimo ceo proces kupovine putem Google Play prodavnice. Ukoliko budete imali bilo kakva pitanja slobodno nam pišite u komentarima ovog teksta, a mi ćemo vam rado izaći u susret i pomoći, ukoliko je to u okviru naših mogućnosti.