Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako lažirati poziv ili SMS i izvući se u neprijatnim situacjama?

Kako lažirati poziv ili SMS i izvući se u neprijatnim situacjama?

Evo kako da podesite telefon tako da izgleda kao da vas neko poziva. Na taj način se možete izvući iz neprijatnih situacija…

Aplikacije koje služe za lažiranje poziva su u početko najviše služile za šalu. Naime, korisnik bi podesio aplikaciju tako da telefon zazvoni u određenom trenutku i da se na ekranu telefona prikaže togorafija i ime neke poznate ličnosti!

 



Podsećamo, na početku to je bilo sasvim novo i nepoznato velikom broju ljudi. Sasvim je logično da će ljudi poverovati u to i da će sve na kraju biti veoma zanimljiva fora.

Ipak, lažiranje poziva nekada može biti itekako korisno. Tačnije, nekada to može da vas izvuče iz veoma neprijatne situacije. Nećemo navoditi primere, sigurni smo da i sami možete zaključiti kada će vam to biti od koristi.

Ono što ćemo vam mi u daljem tekstu pisati su zapravo par predloga o tome koje su aplikacije zgodne za lažiranje poziva i kako ih koristiti. Prvo ćemo početi sa onom, po našem mišljenju, najboljom.

Fake Calls and Fake Text Messages SMS

Ovu aplikaciju smatramo najboljom jer se u potpunosti može prilagoditi. Na početnom ekranu možete podesiti fotografiju, ukoliko to želite naravno, tako što ćete dodirnuti na “photo” pa na kontakt iz vašeg imenika ili na neku drugu fotografiju iz galerije. Iz nekog razloga su fotografije dodate iz galerije zamagljene i nejasne. Da biste to rešili, jednostavno sačuvajte lažan kontak i kasnije ga odaberite kroz “photo”opciju.



Dodavanjem kontakta kroz “photo” dodali ste i broj telefona i ime lažnog kontakta. Vi naravno uvek možete izbrisati informacije o imenu pozivaoca, promeniti broj ili podesiti da broj bude privatan.

Skroz desno je opcija “Voice” putem koje možete dodati neki već snimljenu konverzaciju ili direktno tu snimiti neku novu. Da razjasnimo, audio koji dodate u okviru “Voice” opcije će se reproduktovati nakon odgovora na lažan poziv kao glas lažne osobe.

Zatim dodirom na opciju “Select phone” možete podesiti izgled same aplikacije za pozivanje tj. kako će izgledati ekran u trenutnku lažnog poziva. Na raspolaganju su brojni korisnički izgledi aplikacije za pozivanje, uključujući i one sa različitih Samsung telefona ili “stock” Android-a.



Ispod je i katergorija “More settings” koja vam omogućava da dodatno podesite lažni poziv. Tu možete odrediti da li će broj ustvari biti privatan ili ne, da li će telefon vibrirati, koja će melodija zvoniti, da liu će se lažni poziv ponavljati i koliko će on dugo trajati.

I na kraju, kada sve to podesite, jednostavno dodirnite na crveni taster “SAVE”, preskočite reklamu dodirom na mali krstić u gornjem levom uglu ekrana i odaberite vreme kada lažni poziv biti započet. Na raspolaganju su opcije za 10 sekundi, 30 sekundi, 1 minut, 5 monuta, 15 i 30 minuta. Takođe, tu je i opcija “Custom” koja vam omogućava da odredite tačno vreme i datum kada će lažni poziv biti započet.



Kasnije samo sačekajte da se aktivira lažni poziv i spremni ste za šalu ili `pak za evakuaciju iz određene neprijatne situacije.

Kreiranje lažne poruke je još jednostavnije. Sve što treba da uradite je da dodirnete “tri tačkice” taster u gornjem desnom uglu ekrana, pa na “Make Msg” opciju.

Kada vam se pojavi nova stranica, dodirom na “Contacts” možete izabrati lažni kontakt i tako uneti sve informacije o osobi koja šalje lažnu SMS poruku. Naravno, vi uvek možete izmeniti informacije ručno.

U prazno polje možete uneti tekst lažne poruke koja će vam stići i čak dodati prilog dodirom na plavi “spajalica” taster. Na kraju, dodirnite na “Show recive time” i odredite prvo datum pa potom i vreme kada će se lažna poruka prikazati odnosno stići.

U zakazano vreme, lažna poruka će stići kao i svaka druga prava SMS poruka, bez imalo razlike.

Fake phone call i Fake call su aplikacije koje su veoma jednostavne i brze za podešavanje. Doduše, posledica toga je to što one ne mogu mnogo da se prilagođavaju po želji korisnika. Isto tako, pomoću pomenute dve aplikacije nije moguće podesiti lažne SMS poruke.

Primera radi, Fake call aplikacije je idealna za one Samsung uređaje, dok je Fake phone call pogodna za one malo manje poznate, recimo Xiaomi, Meizu, Oppo itd…

Njih možete preuzeti sa priloženih linkova:

>> Fake phone call <<

>> Fake call <<