Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako namestiti da Android telefon izgleda kao iPhone?

Kako namestiti da Android telefon izgleda kao iPhone?

Evo kako da vaš Android telefona izgleda kao da je iPhone! Uz malo truda i vremena, to je itekako izvodljivo.

Apple uređaji imaju veoma različit korisnički izgled u odnosu na uređaje ostalih proizvođača. Nekome iOS izgleda sjajno, ali mu ne odgovara ostale stvari kod iPhone uređaja. Primera radi, cena… Srećom po te korisnike, postoji način da se bilo koji Android uređaj podesi da izgleda kao da je iPhone uređaj.  

 Evo kako da promenite svaki segment Android korisničkog izgleda i podesite ga tako da izgleda gotovo isto kao iOS!

Što se početnog ekrana tiče, jedan od najefikasnijih načina da se Android transformiše u iOS je takozvani “Launcher” tj. tema. Kako bi se otarasili fioke sa aplikacijama, potrebno je instalirati Nova Launcher i odraditi neka podešavanja. Pa da počnemo:

Kako napraviti iHome u Nova Launcher-u?

1. Preuzmite Nova Launcher sa Google Prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Najbolje bi bilo da preuzmete Prime verziju kako bi mogli u da iskoristimo posebne funkcije i dodatno prilagodimo Android. Ona se plaća 5$. Ali, ako kliknete OVDE dobićete je bez plaćanja.

2. Pokrenite Nova Launcher i dodirnite na taster za početni ekran.

3. Kada vam se pojavi prozor u kom treba da odredite koji će se Launcher koristiti, vi podesite da to bude Nova Launcher za stalno.

4. Uđite u fioku sa aplikacijama i pronađite “Postavke Nova Launcher-a”5. Sada pronađite kategoriju “Radna površina” i pristupite joj.

6. U okviru “Radna površina”  imate opciju “Mreža radne površine”. Dodirnite tu i podesite vertikalni parametar na “6” a horizontalni na “4” i potvrdite promene na dodirom na taster “Gotovo” Sve treba da bude kao na priloženoj slici.

7. Sada se spustite niz listu podešavanja “Radna površina” i aktivirajte opciju “Automatski dodaj prečice”.8.  Vratite se korak nazad tj. u “Postavke Nova Launcher-a” i pristupite kategoriji “Traka sa prečicama”.

9. U okviru “Traka sa prečicama” kategorije se nalazi opcija “ikone trake” na koju treba da dodirnete i podesite da ih bude 4. Dakle kao na priloženoj slici.10. Sada preuzmite pozadinu za iOS fascikle sa ovog LINKA i ponovo se vratite korak unazad tj. u “Postavke Nova Launcher-a”.

11. Pristupite kategoriji “Fascikle” i dodirnite na opciju “Pozadine fascikle”. Pojaviće vam se lista i na dnu te liste taster “prilagođeno” na koji treba da dodirnete.

12. Pronađite prethodno preuzetu pozadinu, odaberite je i vratite se na početni ekran svog telefona.

Kako promeniti ikone da izgledaju kao na iOS-u?

Sada će raspored ikona biti kao na iOS-u kod iPhone uređaja. Ali, ikone neće izgledati kao na iOS-u. Potrebno je instalirati određenu temu ikona koja će simulirati iPhone ikone. Imajte na umu da one ne mogu biti potpuno iste kao na iOS-u, bez obzira koju temu preuzmete, jer je to zabranjeno. Jednostavno, Apple zadržava sva prava na temu ikonica svog iOS operativnog sistema.

No, moramo priznati da postoje teme koje imaju vrlo slične ikone iOS-u. Jedna od njih je i Adrasta paket ikona koji je besplatan i koji se može preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa ovog LINKA. Ali, moramo priznati da i OVAJ paket ikona može da uđe u uži izbor.   

Kako bi primenili temu na Nova Launcher, potrebno je da uradite sledeće:

1. Instalirajte temu sa Google Play prodavnice. Budite slobodni da sami pronađete temu koja vama najviše odgovara ili jednostavno preuzmite one koje smo mi predložili.

2. Pristupite podešavanjima Nova Launcher-a dodirom na “Postavke Nova Launcher-a” aplikaciju.

3. Dodirnite na kategoriju “Izgled” pa na opciju “Tema sa ikonama”.
4. Pojaviće vam se lista sa svim temama. Sve što treba da uradite je da dodirnete na temu koju ste preuzeli i instalirali.

5. Ukoliko su vam ikone previše male u odnosu na one koje su na iOS-u, pristupite “Izgled” kategoriji i deaktivirajte opciju “Normalizuj veličinu ikonica”.

Kako u Nova Launcher-u ručno promeniti ikonu za svaku aplikaciju?

Ako baš želite da svaka ikona izgleda kao da je sa iPhone uređaja tj. kao na iOS-u, onda postoji način da se to uradi. Ali, upozoravamo vas, biće vam potrebno vreme i strpljenje…

Ako nama nije teško da vam pišemo sve ovo, ni vama ne bi trebalo da bude teško da pročitate i primenite. Shodno tome, evo šta treba da uradite:

1. Prvo preuzmite paket ikona koje se ne mogu tek tako instalirati na način na koji ste to ranije uradili. Na ovom LINKU su vam iOS 8 ikone, a na ovom LINKU su vam iOS 9 ikone. Preuzimanje započinjete klikom na “Download” taster u denom delu ekrana.

2. Sada treba da raspakujete te ikone budući da su one spakovane u ZIP datoteci. Da biste to obavili, potrebna vam je WinRar aplikacija koju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa priloženog LINKA.

3. Sada, sve što treba da uradite da biste promenili ikonu je da dugo dorinete na nju, pa na “uredi” kako bi vam se prikazale neke dodatne opcije.

4. Da biste promenili izgled ikone, dodirnite na sličicu, pa na taster “Aplikacije galerije” i dodirom na “Dokumenti” pronađite fotografiju tj. adekvatnu ikonu koju ste prethodno raspakovali putem WinRar aplikacije.

5. Pre nego što potvrdite unos, prverite da se odabrana ikona nalazi unutar kvadratića. Ako se ne nalazi, jednostavno povećajte kvadratić kako bi ikona u celosti bila unutar njega. Kada završite, dodirnite na “Gotovo”.

7. Ukoliko želite, uvek možete i da promenite naziv ikonice pre nego što završite celo uređivanje.

Postavljanje pozadine

Apple, kao i svi drugi proizvođači telefona, ima svoje prepoznatljive pozadine. U suštini, i nije vam potrebno uputstvo za postavljanje pozadine. To i sami znate. Ono u čemu ćemo vam mi pomoći je da pronađete pozadinu i aktivirate efekat pomeranja pozadine, budući da Apple telefoni imaju to. Evo šta treba da uradite:

1. Prvo preuzmite iOS 10 pozadine sa ovog LINKA.

2. Zatim postavite pozadinu koja vam se naviše dopada.

3. Pristupite podešavanjima Nova Launcher-a dodirom na ikonicu “Postavke Nova Launcher-a”.

4. Dodirnite na kategoriju “Radna površina”.

5. Zatim dodirnite na opciju “Pomeranje pozadine” i “Uključeno”.

Kako podesiti brza podešavanja koje iOS ima (Control Center)

Nema tu mnogo šta da se diskutuje! Bez brzih podešavanja koje nudi čuveni “Control Center”, transformacija Android-a ne bi bila kompletna. Srećom po mnoge, ovo je lako rešiv problem.

Rešenje leži u aplikaciji “Control Center” koja se može preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

Dopisivanje

Na Android platformi ne postoji iMessage. Apple jednostavno ne želi da se potrudi da svoju iMessage platformu lansira i za ostale uređaje koji nisu iOS… Ali to ne znači da vi ne možete da imate sličnu SMS aplikaciju koja takođe ima cool opcije i funkcije!

Mi bismo iz mase izvukli Google Messanger aplikaciju jer je ona u poslednje vreme dobila mnogo nekih opcija i funkcija. No, ako niste za baš za tu aplikaciju, na priloženom linku možete pogledati koje su to ostale jako dobre aplikacije za SMS dopisivanje:

>> Najbolje aplikacije za SMS dopisivanje! <<

Zaključani ekran

Ako vam se dopadaju iPhone telefoni, onda vam se sigurno dopada i njihov zaključani ekran. On je stvarno lepo dizajniran. Najbolje rešenje za ovo je aplikacija “Passcode Lock Screen” koja ima preko milion preuzimanja i 35000 ocena! Naš topli savet je da svoj Android telefon i njegov zaključani ekran transformišete upravo ovom aplikacijom. Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno na ovom LINKU.

To je to! Nadamo se da vam se dopada ovo uputstvo i da ste uspeli da svoj Android telefon transformišete u jedan iOS uređaj!