Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako napraviti skraćenicu za prednju ili zadnju kameru na Galaxy S9 telefonu?

Kako napraviti skraćenicu za prednju ili zadnju kameru na Galaxy S9 telefonu?

Evo kako da podesite skraćenicu na početnom ekranu za prednju ili zadnju kameru Galaxy S9 teleofna kako bi brzo pristupili željenoj kameri.

Jedna sitna, ali veoma korisna funkcija koja nam je postala dostupna od kako je lansiran Android 7 Nougat je mogućnost kreiranja skraćenica za pojedine funkcije nekih aplikacija. Pa tako, uz duži dodir na taster za kreiranje ruta u Google Mape aplikaciji možete da generišete skraćenicu za tu operaciju direktno na početni ekran telefona. Zgodno, zar ne? Na taj način možete da pokrente navigaciju samo jednim dodirom.

 



Niste znali za ovo? Ok, sasvim nam je logično… Verovatno koristite telefon sa teško presvučenim korisničkim izgledom kao što je TouchWiz. Samsung je ovu veoma korisnu mogućnost zapostavio na svojim telefonima sve dok se nije pojavio Android 8 Oreo.

Samsung je uz Galaxy S9 lansirao i neke zanimljive funkcije kao što su kreiranje skraćenica za pristup prednjoj ili zadnjoj kameri. “Apsurdno,” pomislili ste? Možda na prvi pogled. Koliko često vam se događa da treba brzo da napravite snimak ili fotografiju? Recimo vašeg deteta od godinu dana koji đuska uz pesmu Dženifer Lopez? Vi uzmete telefon, pokrente kameru, kad ono prednja je aktivna?! Prebacite na zadnju, a ono dete ne đuska više…

Upravo zbog tih situacija, i njima sličnim, su skraćenice za konkretnu aktivnost ili funkciju unutar aplikacije, genijalna stvar! Ako se slažete sa nama, onda će vam biti korisno da naučite kako da postavite skraćenicu za prednju ili zadnju kameru na početni ekran Galaxy S9 telefona. Pogledajte uputstvo:

Kako postaviti skraćenicu za prednju ili zadnju kameru Galaxy S9 telefona?

1. Skraćenica za samu kamera aplikaciju Galaxy S9 telefona se obično nalazi na dnu početnog ekrana. Ukoliko nije tu, onda je pronađite u fioci sa aplikacijama.

2. Jednom kada pronađete kamera aplikaciju, dugim dodirom na nju inicirajte padajući panel sa dodatnim opcijama.



3. U okviru padajućeg panela dugim pritiskom na “Selfie” opciju inicirajte plasiranje skraćenice na početni ekran.

4. Jednom kada se pojavi početni ekran i “Selfie” opcija krene da pluta pod vašim prstom, jednostavno pozicionirajte skraćenicu tamo gde želite da ona boravi.



5. Ukoliko želite da napravite skraćenicu za zadnju kameru, u tom slučaju umesto “Selfie” opcije odaberite “Auto”.