Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako napuniti telefon bez struje tj. kada je nema!

Kako napuniti telefon bez struje tj. kada je nema!

Evo kako da napunite telefon u situacijama kada struje nema, odnosno kada niste blizu neke utičnice…

OK, da razjasnimo ovaj naslov, koji vam verovatno nije ulio poverenje jer sve deluje nemoguće. Nismo vas slagali. Postoji način da napunite svoj telefon, a da pritom ne koristite struju koju obično svi koristimo u svojim domaćinstvima.

 



U pitanju je ručno generisanje struje okretanjem poluge. To proizvodi dovoljnu količinu električne energije kako bi se jedan telefon napunio. Kratak opis ovakvog uređaja bi bio dinama u svojstvu punjača za telefon.

>> Kako da telefon izdrži čitavih 10 dana i više nakon jednog punjenja!? <<

>> Ovo su Android telefoni sa baterijom koja najviše izdrži nakon poslednjeg punjenja! <<

Dakle, postoje uređaji koji vam mogu pomoći da sami generišete struju kako bi napunili svoj telefon u momentima kada struje nema. OK, znamo da je prenosiva baterija veoma korisna, ali i ona se vremenom potroši. Šta tada? U sred šume, tokom kapovanja, jedini izvor energije ste vi sami i sunce. Ukoliko nemate solarne panele ili ako je noć, sve se svodi na to da sami treba da generišete energiju. Ovo je samo jedan od primera koji govori zašto je su ovakvi uređaji zgodni, a ima ih nekoliko.

Sreća pa se na kineskim web prodavnicama mogu pronaći svi gedžeti, pa i “dinamo za telefon,” da tako nazovemo ove male ručne elektrane. Na radost mnogih, oni nisu preskupi. Cena se kreće od 3$ pa sve do 50$. Mi ćemo vam priložiti nekoliko uređaja u pomenutom cenovnom rangu i ukratko opisati njihove mogućnosti. Na vama je samo da odredite svoj budžet, da spoznate potrebe i na kraju da sebi poručite “ručni punjač”.

*Napomena



Punjenje telefona ili tableta na ovaj način može trajati duže nego što to obično traje. 

Dinamo ručni punjač - 2.7$

U pitanju je baš slab dinamo koji je više privazak nego konkretan uređaj za generisanje struje. Iz njega možete iscediti malo “đusa”, eto koliko da se telefon ne isključi u kriznim momentima. Ukoliko želite da malo da se poigrate, a da pritom ne potrošite mnogo novca, onda je ovo ok izbor. Na Aliexpress.com web prodavnici možete ostvariti kupovinu tj. na ovom LINKU.

>> Evo zašto bi trebalo da se odlučite za bežično punjenje telefona? <<



>> Kako sačuvati bateriju na Android uređaju!? <<

>> Kako sačuvati bateriju na telefonima koji koriste AMOLED ekrane!? <<

Dinamo ručni punjač - 15.6$

Ovo je nešto slične prethodnom uređaju, stim da je kvalitetnije napravljen i da ima neku funkciju više te mu je i cena viša. Dakle, on u sebi ima neku minijaturnu bateriju, kapaciteta 120 mAh, koja je tu kako bi radio mogao da funkcioniše bez konstantnog okretanja poluge. Što se punjača za telefon tiče, konektor je MiniUSB te uz njega dolaze neki konektori starijeg tipa. No, uz odgovarajući adapter, MiniUSB nije prepreka. Više informacija možete pogledati na Aliexpress.com web prodavnici tj. na ovom LINKU, gde možete i ostvariti kupovinu.



>> Kako napuniti telefon pomoću drugog telefona? (VIDEO) <<

>> Kako oporaviti bateriju na Android telefonu ili tabletu? <<

>> Kako popraviti telefon koji neće da se puni? <<

Dinamo ručni punjač - 17.9$

Ovo je u suštini isti uređaj kao i prethodni koji košta 15.6$ samo sa malo većom baterijom i malo drugačijim dizajnom. Doduše, ovaj ručni punjač ima MicroUSB konektor umesto MiniUSB-a, dok je sve ostalo isto. Više informacija možete pogledati na Aliexpress.com web prodavnici tj. na ovom LINKU, gde možete i ostvariti kupovinu.

>> Evo jednog zabavnog načina da organizujete kabel punjača vašeg telefona! <<

>> Kako rešiti jedan od najiritantnijih problema pri punjenju telefona? <<

>> Evo šta određuje koliko će vek baterije jednog telefona biti dug! Nije kapacitet jedini kriterijum! <<

Dinamo ručni punjač - 40$

E ovo je već prava stvar! Svo do sada pominjani uređaji su više igračke, dok je ovaj dinamo solarnim panelom već nešto sasvim drugo. On je opremljen sa dva USB konektora, jednim solarnim panelom, polugom za ručno generisanje struje, LED lampom i baterijom kapaciteta 1800 mAh. U suštini, ima sve što je potrebno, bez suvišnog radia. Bez problema može puniti telefon ili `pak tablet. Više informacija možete pogledati na Aliexpress.com web prodavnici tj. na ovom LINKU, gde možete i ostvariti kupovinu.

Dinamo ručni punjač - 42$

I na kraju imamo ručni punjač koji je prilagođen da bude multipraktičan. Ima apsolutno iste mogućnosti kao i prethodni ručni punjač koji košta 40$, stim da je ovaj stilizovan takod a izgleda kao stona lampa. Pride ima i alarm i radio. Pa, ako vam se dopao prethodni uređaj, ali vam je bilo žao što nema radio, onda je ovaj bolji izbor za vas. Imajte u vidu da ovaj ručni punjač takođe ima solarni panel ali sa druge strane dolazi sa baterijom čiji je kapacitet od 1000 do 2000 mAh. Takođe, umesto jedne LED lampice, ovaj ima nekoliko njih koje mogu trajati do 10.000 sati nakon samo jednog punjenja. Barem tako proizvođač tvrdi. Više informacija možete pogledati na Aliexpress.com web prodavnici tj. na ovom LINKU, gde možete i ostvariti kupovinu.

To je to! Ovo su uglavnom povoljnije varijante koje mogu da završe poisao onima koji se neće često naći bez struje. O nekim malo naprednijim uređajima ovog karaktera ćemo uskoro pisati.