Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako obrisati sistemske aplikacije na Android telefonu?

Kako obrisati sistemske aplikacije na Android telefonu?

Ah kako nas samo mogu iznervirati neke sistemske aplikacije koje nikada nismo koristili. Da ne govorimo o činjenici da neke ne možete čak ni onemogućiti. Brisanje takvih aplikacija je moguće samo na jedan način. Pogledajte kako!

Mnoge kompanije brendiraju Android i presvlače interfejs svojim dizajnom. Samusng ima TouchWiz, HTC ima Sense, Xiaomi MIUI i sl. U okviru tog brendiranja često idu i neke aplikacije koje nisu za svakodnevno korišćenje ili jednostavno nisu po ukusu korisnika.

 



Ne postoji opcija pomoću koje možete deinstalirati ili onemogućiti te aplikacije, jedini način je da ih obrišete ručno iz sistemskog foldera. Da bi ste pristupili tom folderu, uređivali, menjali i brisali sistemske aplikacije morate da imate root-ovan uređaj i aplikaciju Root Explorer.

*Napomena

Napisali smo preciznije i znatno lakše upustvo za uklanjanje sistemskih aplikacija. Savetujemo da pročitate to uputstvo i preinstalirane tj. sistemske aplikacije izbrišete sa svog telefona na taj način.

>> Kako izbrisati sistemsku ili preinstaliranu aplikaciju!? <<

Što se tiče root-a, uspeli smo da nađemo univerzalan način sa sve Android uređaje. Pogledajte na ovom LINKU kako da root-ujete svoj uređaj.

>> Kako "rutovati" teledon? <<



Sledeća ključna stavka je aplikacija Root Explorer. Ona se inače plaća i može se preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA. Najtoplije vas savetujemo da izdvojite novac i kupite aplikaciju jer ekipa koja stoji iza Root Explorer-a je opravdano zaslužila svoje parče kolača. Naravno mi ne želimo da naše čitaoce ostavimo na cedilu pa smo za vas pripremili LINK sa kojeg možete besplatno preuzeti ovu aplikaciju.

>> Root Explorer <<

Kada ostvarite navedene uslove potrebno je da se uputite u sistemski folder i obrišete aplikacije ili vidžete koji vam nisu potrebni. Kako se ne bi mučili tražeći taj folder napravili smo video upustvo koje ce vam detaljno pokazati gde i šta trebate učiniti. Pogledajte priloženi video: