Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako odvojiti kontrole tona za telefona i za Google asistenta?

Kako odvojiti kontrole tona za telefona i za Google asistenta?

Evo kako da podesite posebnu tračicu za kontrolu tona za Google asistenta kako bi mogli individualno da manipulišete tonom. 

Google Asistent je postao zvanično dostupan za sve Android 6 Marshmallow uređaje. Doduše, nije dostupan u svim zemljama, ali ga je moguće aktivirati tamo gde nije. Za sada, srpski jezik nije podržan, ali to mnogima kod nas nije prepreka za njegovo korišćenje. Sve je više i više korisnika koji se oslanjaju na Google asistenta.

 



Bilo bi pametno da se i vi navikavate na sve to jer će u budućnosti mnoge funkcije biti ukorenje upravo tu. Primera radi, HTC U11 već ima tri različita digitalna asistenta koji koriste veštačku inteligenciju! Zar to nije, pred svega drugog, dovoljno jasan nagoveštaj kuda će se tehnologija razvijati?

Budući da već postoji velika baza korisnika Google asistenta već su se javile neke potrebe za korigovanjem celog tog korisničkog iskustva. Jedna stvar koja mngoim korisnicima neodgovara je nemogućnost individualne kontrole tona telefona. To znači da korisnik nije u mogućnosti da smanji ton samo Google Asistenta, a ne ostalih aplikacija.

>> Šta je Google AI asistent i kako će nam on biti od koristi? Sve o Google AI asistentu. (VIDEO) <<

Nekada nije zgodno kada Google Asistent glasno pruži odgovor na komandu vlasnika telefona. Nekada je bitno da Google asistent bude suptilan i tih. Sa druge strane, često se dešava da korisnik utiša telefon jer ne želi da ga on uznemirava, što kasnije utiče i na komunikaciju sa Google asistentom jer se ne čuje. A obično tada su ruke zauzete, zato se i obraćate Google asistentu, zar ne?

Pružili smo vam samo par primera u kojim je zgodno imati tu mogućnost individualnog podešavanja tona telefona. Međutim, mnogo je situacija u kojim to može biti od velike koristi. Evo kako da omogućite individualnu kontrolu tona za Google asistenta na Android telefonu koristeći jednu malu i besplatnu aplikaciju.

1. Preuzmite “Assistant Volume Control” aplikaciju sa ovog LINKA na memoriju vašeg telefona i instalirajte je.

2. U kategoriji “Pristupačnost “ (eng. assebility service) aktivirajte prekidač u produžetku naziva aplikacije “Assistent Volume Control”.



3. Sada pokrenite aplikaciju i prilagodite je prema svojim preferencama. Na raspolaganju vam je nekoliko prekidača koji će čine celu aplikaciju.

To je sve! Nadamo se da će vam ovo uputstvo biti od koristi.