Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako omogućiti snimanje razgovora na Huawei P10, P10 Plus i Mate 9 telefonima?

Kako omogućiti snimanje razgovora na Huawei P10, P10 Plus i Mate 9 telefonima?

Evo kako da omogućite nativno snimanje razgovora na najnovijim Huawei telefonima koje pokreće MIUI korisnički izgled.

Snimanje razgovora je danas sasvim uobičajena stvar. Doduše, treba imati na umu da je kod nas nezakonita.Dozvoljeno je snimanje razgovora telefonom isključivo uz nagoveštaj da se razgovor snima. To ste verovatno mnogo puta i čuli kada ste pozivali razne korisničke servise.

 



No, nije na odmet imati snimljen razgovor nekog poziva. Pogotovo kada je neki bitan dogovor u pitanju oko neke prodaje ili kupovine. Razlozi sa snimanje razgovora mogu biti i veseli, kada želite da se našalite sa nekim.

Ali kako uopšte snimiti razgovor ukoliko opcije za snimanje ne postoji. Pa, u zavisnosti od toga šta preferirate, snimanje razgovora se može obaviti uz pomoć nativne opcije ili uz pomoć neke aplikacije trećeg lica. Naša preporuka za one koji žele naprednije opcije snimanja razgovara je sledeća:

>> Kako snimati razgovor na telefonu? <<

Međutim, mnogi telefoni ne dolaze sa nativnom funkcijom direktno iz kutije. Među tim telefonima su i Huawei P10, Huawei P10 Plus i Huawei Mate 9. Ali, postoji način da se opcija za snimanje razgovora aktivira uz pomoć jedne modifikacije. Programer Blackball je uspeo da razvije modifikaciju koja uključuje taster za snimanje razgovora, “Record”, u okviru ostalih opcija za kontrolu poziva.

Ako već imate instaliran TWRP recovery na svom uređaju, onda će procedura instaliranja ove modifikacija biti vrlo jednostavna za vas. Evo uputstva:



1. Ako je u pitanju Huawei P10 ili Huawei P10 Plus, onda preuzmite ovu “P10_Callrecorder.zip” datoteku i sačuvajte je na memoriji uređaja.

2. A ako ste ipak vlasnik Huawei Mate 9 telefona, onda je potrebno da preuzmete ovu “Mate9_Callrecorder.zip” datoteku i sačuvajte je na memoriji uređaja.

3. Isključite svoj Huawei telefon i prebacite u ga u TWRP recovery na uobičajen način, dugim pritiskom na taster za pojačavanje tona i taster za uključivanje telefona.

4. Kada se pokrene TWRP recovery, dodirnite na “Install” taster.



5. Potom pristupite fascikli u kojoj ste sačuvali “P10_Callrecorder.zip” ili “Mate9_Callrecorder.zip” dadotetku.

6. Kada pronađete odgovarajuću datoteku, dodirnite na nju i prevucite prst preko strelice koja će se pojaviti na dnu ekrana.



7. Kada se instalacija završi, a završiće se baš brzo, jednostavno ponovo pokrenite telefon.

8. Kako bi se uverili da je sve uredu, plasirajte poziv radi testiranja i pogledajte da li se na ekranu nalazi taster “Record”. On bi trebao da bude prvi u nizu.