Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako onemogućiti pametne predloge za tastaturu na Androidu 11?

Kako onemogućiti pametne predloge za tastaturu na Androidu 11?

Evo kako da onemogućite pametne predloge za tastaturu na Androidu 11 i izbegnete rizik sa privatnošću.

Android 11 uključuje mnoštvo novih funkcija, kako za krajnjeg korisnika, tako i za programere. Povrh toga, Google je uključio nekoliko poboljšanja za funkcije koje su objavljene u prethodnim verzijama. Jedna od takvih funkcija je “Predlozi pametne tastature” predstavljena ranije ove godine, koja je pojednostavila iskustvo automatskog popunjavanja platforme.

 



Ova funkcija u osnovi integriše predloge za automatsko popunjavanje u aplikacijama na tastaturi i menadžerima lozinki kako bi obrasci za popunjavanje, višefaktorska potvrda identiteta, pametni odgovori i upiti za pretragu postali manje primetni. Iako je ova funkcija nesumnjivo koristan dodatak, kod korisnika može da izazove neke probleme u vezi sa privatnošću. Srećom, Android 11 sadrži podešavanje koja vam omogućava da onemogućite ovu funkciju na vašem uređaju.

Ako ste zabrinuti zbog privatnosti i želite da onemogućite predloge pametne tastature, to možete učiniti sledeći ove jednostavne korake:

  1. Idite u Podešavanja (eng. Settings) na telefonu.

  2. Dodirnite Privatnost (eng. Privacy).

  3. Izaberite Usluge personalizacije uređaja (eng. Device Personalization Services).



  4. Dodirnite opciju Tastatura (eng. Keyboard).

  1. Isključite Predlozi tastature (eng. Keyboard Suggestions).

Kada onemogućite opciju Predlozi tastature, prestaće da vam se pojavljuju ugrađeni predlozi za automatsko popunjavanje u vrhu aplikacije tastature. Imajte na umu da će onemogućavanjem predloga za tastaturu sistem prebaciti na stari stil predloga za automatsko popunjavanje, koji će u padajućem meniju prikazivati predloge za automatsko popunjavanje.

>> Kako isključiti automatsko ispravljanje teksta na Android telefonu? (VIDEO) <<