Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako otključati Android telefon za koji je zaboravljen PIN ili lozinka? [Za sve verzije Androida]

Kako otključati Android telefon za koji je zaboravljen PIN ili lozinka? [Za sve verzije Androida]

Evo kako da otključate Android uređaj za koji ste zaboravili PIN ili lozinku! Ovo uputstvo obuhvata sve Android verzije, počevši od Ice Scream Sandwich, pa sve do Android 7 Nougat verzije...

U više navrata smo bili upitani “Kako da otključam detetov telefon, zaboravila je PIN?” ili “Kako da otključam telefon koji je pomoću lozinke zaključan. Zaboravio sam lozinku…”

 



Nije nam baš lako da damo jednostavan odgovor na to pitanje jer rešenje zavisi od mnogo okolnosti. Od toga koja verzija Android-a pokreće vaš uređaj… Da li je to neki Samsung Galaxy uređaj… Da li je bitno sačuvati podatke na njemu i slično…

>> Kako otključati telefon licem? <<

Uglavnom, i kada bismo utvrdili okolnosti, odgovor može biti poduži. Shodno tome, rešili smo da napravimo detaljno uputstvo koje će obuhvatiti sve metode koje znamo kako bi naš odgovor na navedena pitanja bio u obliku linka koji vodi ka ovom tekstu! Pa, hajdemo da počnemo!

Za Android 5 LolliPop uređaje ili iznad

Ovo je uputstvo za Android uređaje koje pokreće Android 5 LolliPop verzija, ili neka iznad.

1. Pristupite ovom LINKU i prijavite se na Google nalog koji koristite na telefonu koji želite da otključate.

2. Kada se prijavite, u gornjem levom uglu ekrana imate mogućnost da izaberete svoj Android uređaj. Kliknite tu i sa liste izaberite uređaj za koji ste zaboravili PIN ili lozinku.



3. Nakon odabira uređaja, u istom tom panelu ćete imati tri opcije: zvoni, zaključaj, izbriši.

4. Kliknite na “Zaključaj” opciju i u novootvorenom prozoru unesite novu lozinku koja će praktično zameniti onu zaboravljenu. Kata to obavite, kliknite na taster “Zaključaj”.



5. Po kliku na “Zaključaj” taster na računaru, na telefonu bi trebalo da se pojavi novi prozor koji će od vas tražiti da unesete lozinku koju ste upravo postavili. Unesite tu lozinku i vaš telefon će biti otključan.

6. Kada pristupite telefonu, u podešavanjima deaktivirajte privremenu lozinku i postavite novu…



Detaljnije uputstvo možete pronaći OVDE.

>> Kako pronaći izgubljeni Android telefon? <<

Za Android 4.4 uređaje ili ispod

Ovo je uputstvo za Android uređaje pokreće Android 4.4 KitKat verzija, ili ispod.

1. Prvo što treba da uradite je da pet puta unesete pogrešan PIN/lozinku/šablon kako bi se pojavile one opcije “zaboravljen PIN”, “zaboravljena lozinka” ili “zaboravljen šablon”...

2. Dodirnite na jednu od tih opcija i u novootvorenom prozoru se prijavite na Google nalog koji inače koristite na tom uređaju.

3. Kada se prijavite na svoj Google nalog na telefonu, iznova, onda će Google poslati email sa linkom za potvrdu vašeg identiteta. Dakle, potrebno je da pristupite tom email-u putem računara, ili bilo kog drugog uređaja, i potvrdite svoj identitet klikom na link koji je priložen.

4. Link na koji treba da kliknete će potvrditi vaš identitet, ali će vam i omogućiti da unesete novu lozinku za telefon.

5. Ono što treba da znate je da Google ne dozvoljava veliki borj restartovanja lozinki za zaključani ekran. U tom slučaju bi bilo pametno da negde zapišete novu lozinku koju ste upravo postavili.

Za Samsung Galaxy telefone

Dve gore navedene metode se svakako mogu primeniti i na Samsung uređajima. Ali, ukoliko iz nekog razloga ne pomognu, postoje i alternativni načini. No, bitno je da znate da određen i uslovi moraju biti ispunjeni, a to su:

- Aktivan Samsung nalog na koji ste prijavljeni na zaključanom telefonu.

- Telefon mora biti povezan na internet.

Ukoliko su uslovi ispunjeni, onda možemo da počnemo…

1. Kao što Google ima opciju “Menađer Android uređaja” i Samsung je ima i ona se naziva “Pronađi moj telefon”. Da biste pristupili toj opciji kliknite na ovaj LINK.

2. Prijavite se pomoću svog Samsung naloga koji koristite na zaključanom telefonu.

3. Kada pristupite Samsung nalogu, kliknite na strelicu u gornjem levom uglu ekrana i izaberite svoj zaključani telefon koji trenutno koristite.

4. Sa desne strane ekrana imate nekoliko različitih opcija. Ona koja vama treba je “Zaključaj/Otključaj moj uređaj”. Kliknite na tu opciju.

5. Telefon mora biti povezan na internet i ako jeste, po kliku na “Zaključaj/Otključaj moj uređaj” on će se zaključati.

6. Na računaru će se pojaviti novi prozor koji će vas obavestiti da je vaš telefon otključan. Lozinka koja je bila aktivna do tog trenutka će biti uklonjena, a telefon otključan…

Kao što vidite, sve što vam je potrebno je Google ili Samsung nalog. Dakle dok znate korisničko ime i lozinku svojih naloga koje koristite na Android uređajima, nećete imati nikakav problem.

Ipak, ukoliko ne znate ni to, a završili ste sa zaključanim telefonom, onda bi trebalo da pročitate priložene tekstove. Možda vam oni mogu pomoći:

>> Kako preskočiti Google sigurnosnu proveru nakon factory reset-a iz recovery-a? (VIDEO) <<

>> Evo kako da hakujete Android 5 telefon i otključate ga bez šifre! (VIDEO) <<