Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako otključati bootloader na Huawei telefonima? (VIDEO) [Prilagođeno za G620s model]

Kako otključati bootloader na Huawei telefonima? (VIDEO) [Prilagođeno za G620s model]

Evo kako da otključate bootloader na svom Huawei G620s telefonu. Prilažemo vam dva načina…

Da biste mogli da instalirate CustomROM na svom Huawei G620s telefonu, prvo je potrebno otključati bootloader. Postoje dva načina da se to uradi: da se pošalje email Huawei kompaniji u kom pitate za kod ili da to uradite uz pomoć par alatki.

Ukoliko pošaljete email na “mobile@mail01.huawei.com” u kom tražite kod za otključavanje bootloader-a za Huawei G620s, vrlo verovatno ćete ga dobiti u roku od dan, dva. U slučaju da želite odmah to da obavite, onda ispratite sledeće korake:



Pribavljanje koda za otključavanje bootloader-a

1. Preuzmite “Huawei Product ID Generator” alatku sa ovog LINKA.

2. Pokrenite preuzetu alatku i u polje za IMEI unesite IMEI vašeg telefona, a potom odaberite “Huawei Y300C”.

3. Zatim pristupite ovom “LINKU”. Uz pomoć “Google Translate Page” alatke prevedite stranicu, štiklirajte “I have read the above…” i kliknite na “Next” taster na dnu.

“Google Translate Page” alatka vam se nalazi u produžetku web adrese u svojstvu ikonice. Možda će vas sam Google Chrome upitati da prevede stranicu, a ako to uradi, vi samo potvrdite. Sve u svemu, ukoliko se ne snađete sa njim, jednostavno štiklirajte jedinu kockicu na dnu stranice i kliknite na taster koji se nalazi, takođe na dnu.

Može se desiti da morate i da se registrujete. Ako se to desi, onda ćete morati da koristite “Google Translate Page” alatku kako biste se snašli.

4. Zatim u novootvorenoj stranici odaberite takođe “Huawei Y300C” model telefona i popunite formu unošenjem IMEI telefona, unošenjem Poduct ID koji je dala alatka, itd.



5. Ako je sve kako treba, jer se dešava da nekada ne prođe, onda jednostavno ispratite navođenje sajta i uspešno ćete privesti sve kraju. U slučaju da ne uspete da dobijete kod, promenite model telefona, kako na Huawei web stranici, tako unutar alatke, i umesto “Huawei Y300C” postavite neki drugi model.

Otključavanje bootloader-a putem koda

1. Ukoliko imate kod, onda možete da nastavite dalje. Preuzmite "ADB / Fastboot" na priloženim linkovima:

>>  ADB / Fastboot - 32 bits <<

>>  ADB / Fastboot - 64 bits <<



i preuzmite Huawei program koji će autimatski instalirati drajvere:

>> Hi Suite <<

2. Zatim isključite telefon. Kada je on isključen, tada u isto vreme dodirnite taster za uključivanje i utišavanje tona. Čim se pojavi mala, zelena Android lutkica na ekranu, povežite MicroUSB kabel sa telefonom. Naravno, drugi kraj kabla bi trebalo da je već priključen na računar.



3. Da bi potvrdili konekciju i status bootloader-a, pokrenite CMD kao administrator. To uradite pretragom CMD-a u Start panelu. Kada pronađete CMD, pokrenite ga desnim klikom, pa na “Run as Administrator”.

4. Potom u CMD locirajte svoj ADB folder. Sledeće komande mogu pomoći:

(posle svake komande pritisnite enter)

cd..

cd..

cd adb

fastboot oem get-bootinfo

5. Nakon poslednje komande trebalo bi da vam se pojave informacije o vašem bootloader-u. Ukoliko je zaključan, pisaće “Bootloader Lock Status: LOCKED”.

Ukoliko ne pokaže nikakve informacije, to znači da drajveri nisu dobro instalirani. Pozabavite se time pretraživanjem rešenja na Google-u.

6. Zatim unesite komantu “fastboot oem unlock *VAŠ KOD*” i pritisnite enter. Ovde gde piše *VAŠ KOD* treba da bude ispisan kod koji ste dobili email-om ili pibavljanjem na način koji smo opisali gore.

7. Ukoliko je otključavanje uspešno, prikazaće vam se poruka “... INFO Unlock success, the device will reboot and factory reset". To znači da će se telefon restartovati i vratiti na fabričke vrednosti.