Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti funkciju “brzo startovanje kamere” koju Galaxy S6 ima!?

Kako podesiti funkciju “brzo startovanje kamere” koju Galaxy S6 ima!?

Galaxy S6 je nopisivo moćan telefon. Međutim neke funkcije koje Galaxy S6 ima možete podesiti i na svom telefonu. Evo kako da podesite Galaxy S6 “quick launch camera” funkciju na bilo kom telefonu.

Složićete se sa nama da je startovanje kamere u većini slučajeva dosadan posao, zar ne? Zašto? Pa uvek kada nam je potrebna kamera, aplikacija za startovanje kamere nikada nije pri “prstu”. Verujte nam da ne znamo kako to da objasnimo, o nekoj "magiji" se tu radi. Uglavnom, koliko god se trudili da istaknemo ikonicu za startovanje kamere, ona uvek se nekako sakrije iza drugih kako je mi ne bi videli. Oh ta mala lukava kamera aplikacija!

 



Sve u svemu, rešili smo da vam pokažemo kako da bez aplikacije, u svakom momentu, duplim dodirom na taster za početni ekran (eng. home), startujete kameru. Ova funkcija se proslavila na Galaxy S6 telefonu, a vreme je da postane svačija svakodnevnica.

Preuzmite aplikaciju “Home2 Shortcut” sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka.

>> Home2 Shortcut <<

Kompatabilna je sa svim Android verzijama, a perfektno radi, kako sa fizičkim tasterima tako i sa onim navigacionim koji se iscrtavaju na ekranu u okviru korisničkog izgleda. Čim preuzmete i instalirate "Home2 Shortcut" apliakciju uradite sledeće kako bi ste podesili startovanje kamera aplikacije duplim dodirom na “home” taster.

1. Startujte “Home2 Shortcut” aplikaciju.

2. Na početnoj stranici “Home2 Shortcut” aplikacije u okviru naslova “--Step1--” pritisnite na taster “Choose Aplication”, zatim u iskakajućem prozoru izaberite opciju ”Installed Aplications” pa na priloženoj listi štiklirajte “Camera” i potvrdite izbor na “Ok



3. Brzinu duplog dodira koji će startovati kamera aplikaciju se može podesiti u okviru naslova “--Step2--” gde dodirom na taster “normal” dobijate listu sa opcijama. Kako bi sve bilo isto kao na Galaxy S6 potrebno je odaberete opciju “Very very short”.

4. U okviru naslova “--Step3--” potrebno je da odaberete podrazumevanu “home” aplikaciju koja je uglavnom fabrički launcher. Samsung telefonima je to “TouchWiz Launcher”, Sony telefonima je to “Xperia Home”, LG telefonima je to “LG UI Launcher” i tako dalje.

5. Sada pritisnite taster za početni ekran tj “home” i u prozoru koji vas pita koja će se aplikacija koristiti za početni ekran, odaberite “Home2 Shortcut” i dodirnite na taster “uvek” (eng. use allways this app).



Eto, to je ceo posao. Na žalost za sada ova aplikacija radi samo kada je telefon otključan tako da iz zaključanog ekrana pomoću ove aplikacije ne možemo startovati kamera aplikaciju ali opet bolje išta nego ništa. Ukoliko spazimo da postoji način da se i iz zaključanog ekrana, ili dok je telefon u stanju sna, startuje kamera aplikacija, odmah ćemo vas obavestiti o tome.

>> 5 stvari koje bi svi pod hitno trebalo da urade sa svojim Android telefonom! <<

>> Pet modifikacija koje možete primeniti na telefon bez root-a! <<